Sky Europe поевтини двойно билетите от София до Виена

Никотарифната авиокомпания Sky Europe ще увеличи капацитета си по най-печелившата си дестинация София – Виена и ще атакува пазарния дял на двете големи традиционни авиокомпании – Austrian Airlines и "България Ер" по тази линия. Това съобщиха от превозвача в понеделник, като отбелязаха две години присъствие на родния авиационен пазар.

От 28 октомври Sky Europe въвежда ново разписание до Виена сутрин и вечер, защото средната натовареност на тази линия през изминалата година е била 80 процента. Austrian Airlines  също летят два пъти дневно до Виена. От авиопревозвача дори отчитат, че през август са продавали 91 процента от местата си в самолетите между София и австрийската столица. Промоционалната цена на билета в едната посока до Виена е 29 евро с всички включени летищни такси. Австрийските авиолинии  също предлагат добри промоции до Виена за цена 69 евро на двупосочния билет, но без включени летищни такси и без възможност за промяна на билета.

Прави впечатление, че промоцията на цените до австрийската столица на Austrian Airlines е почти два пъти по ниска от промоциите по останалите им дестинации. Справката в Интернет страницата на България Ер показва, че без промоция двупосочния билет от София до Виена и обратно ще струва на желаещите малко над 370 евро с включени летищни такси. Като от тях близо 270 евро е самолетния билет, а останалото са летищни и други такси. Желаещите да пътуват по-евтино до австрийската столица с България Ер биха могли евентуално да се възползват от действащата в момента промоция на родната авиокомпания “До Европа за 149 евро”. Но при тази оферта също не са включени летищните и други такси.

От Sky Europe коментираха, че с всички включени такси, те пак остават най-евтиния превоз по тази линия. Билетът дава възможност за прехвърляне на друго име или промяна на полета срещу 25 евро. За редовните клиенти тази промяна е безплатна, уточни Карим Маклауф, мениджър в авиокомпанията. За сравнение той посочи основният традиционен превозвач по дестинацията - Austrian Airline, които вземат по 50 евро за промяна на билета. При друг нискотарифен превозвач – Wizz Air, който обаче не лети по тази линия, промяната на билета може да се направи срещу 30 -35 евро в зависимост от резервационния център. От началото на август Wizz Air въведе и допълнителни такси върху бройката на багажа.

Маклауф уточни, че в промоционалната цена от 29 евро в едната посока са включени всички такси, но авиокомпанията не налага допълнителна такса за багажа на пътниците, извън таксата за свръх багаж, която се плаща при всички авиокомпании.

Освен полетите два пъти дневно от София до Виена, от края на октомври Sky Europe пуска нови връзки през Виена до 11 европейски дестинации, с цена от 50 евро. Авиокомпанията ще лети два пъти дневно и до Братислава, всеки ден до Амстердам, Брюксел, Париж, Инсбрук и Варшава. Три пъти седмично Sky Europe ще поддържа през Виена линия до Ница, Венеция и Солун  и четири пъти седмично ще има връзки до Краков и Атина. Красимир Танев, директор “Продажби” в авиокомпанията уточни, че новите дестнинации са избрани след подробен анализ на пътникопотока през последната година и съществуващите връзки и ценови равнища, както при авиокомпаниите, така и при другите видове транспорт до Европа.

Целта на  Sky Europe е да заеме напълно нишата на бизнес пътуванията между София и Виена. От авиокомпанията уточниха, че предлаганият продукт не е просто евтин полет, а друга философия на пътуванията. И те са насочени към тази част от пътуващите, които пътуват често до Европа по служба или за развлечения.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?