Слаби неделни протести с разнородни послания огласиха столицата

Около 60 души протестираха срещу монополите за девета поредна неделя в столицата. С всяка изминала неделя протестите стават все по-рехави, но упорито продължават. Тази неделя вероятно дъждът допълнително разколеба участниците.

Три от групите се събраха пред Съдебната палата. Четвъртата остана пред Столичната община.

От ВМРО ще участват на изборите сами, увери заместник-председателят на партията Ангел Джамбазки, чиято партия бе един от участниците в протеста. "ВМРО никога не се е занимавала с купуване на гласове, та камо ли цигански. Нашата борба е борба за България, не за три мандата, не за три кюфтета, обяви платформата на партията Джамбазки.

Групата от Народното социално движение "Народът срещу олигархията" няма да се включи в изборите, защото не вярва на партиите. Организацията протестира за четвърти път. Основното ѝ искане формулира Румен Дечев, цитиран от БНР: "Незабавно пускане на трети и четвърти блок на АЕЦ "Козлодуй". Това ще доведе до поевтиняване на електрическата енергия с 25%".

Пред Съдебната палата дойдоха и протестиращи от Движение "Орлов мост".

Четвъртата група неделно протестиращи от движението "Граждански контрол" останаха да недоволстват пред Столичната община. Янко Петров, едно от лицата от първите дни на масовото протестиране преди два месеца, каза: "Фандъкова не е единственият проблем. СОС е по-големият проблем. Тези закостенели орехи пазят монополистите. "Топлофикация" продължава да излиза извън законовата рамка. Решенията са временни и нас не ни устройват".

"Естественият подбор е отредил повече да са жените от движението "Граждански контрол", които ще се кандидатират за депутати", пошегува се Янко Петров. Той обясни, че кандидатите на движението ще се явят на вота чрез партията "Демократична гражданска инициатива".

В края на протеста десетина недоволни граждани стигнаха до Централна гара, за да се противопоставят на приватизацията на БДЖ. Те не се припознаха в никое от множеството сдружения, освен в народа, по думите на един от протестиращите.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?