"Сладурът" Харизанов сам се заличил от sladur.com, без намеса на ГДБОП

ГДБОП не се е занимавала с профила на отстранения шеф на “Напоителни системи” Георги Харизанов в сайт за запознанства, за който Харизанов твърдеше, че е фалшив. Това съобщиха за Mediapool от пресцентъра на МВР в понеделник.

Бившият председателят на борда на директорите на “Напоителни системи”, който се оказа разследван за кражба на 50 000 долара и заплаха за убийство и осъден за изнудване, нашумя освен с липсата на висше образование и с атрактивния си и провокативен профил в сайта за запознанства sladur.com.

Веднага след като профилът на giorgio_cbr доби популярност в мрежата, Харизанов обясни пред Mediapool, че е подал жалба в сектор “Компютърни престъпления” в ГДБОП, откъдето поели ангажимент профилът му в сайтът за интимни запознанства да бъде свален. Той обясни още, че тъй като бил твърде активен в мрежата, недоброжелатели са откраднали някак си снимка от личния му архив.

В действителност профилът на giorgio_cbr бе премахнат от sladur.com, с уверението на шефа на “Напоителни системи”, че е получил подкрепа от полицията.

Седмица след отстраняването на Харизанов стана ясно, че ГДБОП не са се намесили в отстраняването на профила. Което за пореден път навежда на мисълта, че кадърът на младежката организация на ГЕРБ със средно образование, твърде често скрива истината.

Оказва се, че малко след като е разговарял с полицията, Харизанов сам е премахнал giorgio_cbr.

Той обаче не бе открит да коментира случая.

Намесването на ГДБОП в онлайн делата му, няма да е първата лъжа на отстранения шеф на “Напоителни системи”. След като съвместно разследване на Mediapool и “Отворен парламент -граждански гласове” установи, че Харизанов няма висше образование, той заяви без колебание, че си е взел академична справка от Датския колеж и ще я изпрати след като се занимае с бедствията и спаси няколко живота на спешно заседание с главния секретар на МВР Калин Георгиев. До момента, в който активистът на ГЕРБ не призна, че е излъгал за наличието на диплома, академичната справка не бе пристигнала.

Дни по-късно се оказа, че притежателят на профил giorgio_cbr е излъгал и ресорния министър Мирослав Найденов, който заяви, че го отстранява от длъжност, защото председателят на борда на “Напоителни системи” е скрил от него за повдигнатите му обвинения в началото на януари.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?