Слънчев бряг забранен за мотористи това лято

Право на престой над 15 минути в курорта само за таксита със стикери

За да се осигури тишина в курорта "Слънчев бряг", това лято в него ще бъде забранено движението на мотоциклети, мотопеди и всички видове АТВ. От 25 юни влизат в сила правила за движение и достъп в курорта, които въвеждат специален режим за таксиметровите автомобили и атракционните превозни средства, съобщиха в сряда от компанията, управляваща курорта и стопанисваща улиците и алеите в него.

Само 270 таксита, получили разрешение от кмета на община Несебър и сключили договор за използване инфраструктурата на комплекса, ще имат право да извършват търговска дейност на специално определени стоянки. Те ще бъдат обозначени със стикери, а другите таксиметрови автомобили ще имат право само на 15-минутен престой и то ако са с клиенти.

Специален режим на движение се определя и за атракционните превозни средства, които това лято ще са с точно определен брой. Под наем на разположение на туристите ще бъдат общо 26 файтона, 300 електрически триколки, 100 четириместни велорикши и 100 велосипеда. На тях обаче ще им бъде забранено да си движат по цялата централна алея и по крайбрежната алея в участъка от хотелски комплекс "Пагане” и хотел "Самър”. По тези алеи е разрешено движението единствено на обикновени велосипеди и на атракционното влакче, за което има одобрен транспортен маршрут.

Файтоните пък не могат да разхождат пътници из курорта между 24 и 9 часа, за да се осигури нощният покой на гостите.

Достъпът на лични автомобили ще е свободен, но летовниците няма да имат право да паркират по алеите, зелените площи и тротоарите на комплекса. Това ще става само на паркингите или в зони за почасово паркиране срещу заплащане на 1.50 лв. със SMS. На нарушителите ще се слагат скоби или автомобилите им ще се репатрират, а таксите за освобождаването на колите ще е съответно 25 и 50 лв.

Максималната допустима скорост за движение по алеите и улиците на Слънчев бряг ще е 40 км/ч. По-бързо ще е разрешено да се движат само линейки и полицейски и боклукчийски коли.

Споделяне

Още по темата

Още от България