Слънчев и топъл април прогнозират синоптиците

Слънчев и топъл април прогнозират синоптиците

Слънчев и топъл април ни очаква според прогнозата на синоптиците.  

Най-ниските температури у нас ще са между минус 2 и 3 градуса, а най-високите - между 26 и 31 градуса. Това е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Очаква се средната месечна температура да бъде около и над нормата, която за по-голямата част от страната е между 11 и 13 градуса, по Черноморието и във високите полета - между 9 и 11 градуса, а за планините - от минус 5 до 2 градуса.

В началото на април времето ще бъде предимно слънчево, сутрин ще е хладно, но дневните температури ще се повишават бавно. Към 5 април ще има увеличения на облачността и валежи, а температурите ще се понижат. Повече слънчеви часове и затопляне се очаква към 10 април.

През второто десетдневие ще бъде сравнително топло. Към края на периода и температурите ще се понижат.

В началото на третото десетдневие от месеца има повишена вероятност за валежи. Впоследствие ще се затопли, а през последните дни от април отново има вероятност за развитие на купесто-дъждовна облачност и краткотрайни валежи.

Месечната сума на валежите ще бъде около и под нормата, която за равнините е между 40 и 70 литра на квадратен метър, а в планините - между 60 и 100 литра на квадратен метър.

Споделяне

Още от България