Слави Бинев: ДПС е една от най-патриотичните партии

Доган проектирал други модели във времето, обясни Нихат Кабил

Слави Бинев: ДПС е една от най-патриотичните партии

"Аз винаги съм намирал странния тон. Смятам, че това е много важна дискусия, ащото трябва да бъдат разбити клишетата, които не ни помагат, напротив. Смятам, че ДПС е една от най-патриотичните партии, която се раздели с една непатриотична част."

Така бившият депутат от Патриотичния фронт Слави Бинев обясни в петък решението си да оглави листа на ДПС в София. По думите му българите живеели с твърде много стереотипи и това трябвало дасе промени.

"Радикализмът е един от най-големите проблеми за цялото общество. Радикалистите ги има както в мюсюлманския, така и в християнски свят. Ние имаме нужда патриотизмът да се покаже по всякакъв начин, че ние сме заедно", коментира Бинев пред Нова телевизия.

Той гостува на сутрешния блок заедно с бившия земеделски министър Нихат Кабил, който преди ден обясни, че издигането на Бинев от ДПС тръгнало от една шега преди години. Кабил посочи, че в листите на ДПС още от 90-те години има българи, докато същото не важи за патриотите по отношение на българските малцинствени етнически и религиозни групи.

"Моят въпрос е защо и докога в листите на така наречените патриоти няма Хасан, няма Али", добави бившият министър.

Бинев допълни, че за решението му да приеме номинцаиата на ДПС изиграла роля и липсата на достатъчно възможности за изяви в Патриотичния фронт. По думите му в новата коалиция между ВМРО, „Атака“ и НФСБ "има хора, които бъркат патриотизма с личното обожание към тях".

На въпрос как е реагирал почетният председател Ахмед Доган на новината за "трансфера", Кабил бе лаконичен: "Г-н Доган като политик към подобни неща се отнася твърде отговорно. Той си дава сметката, че един такъв акт никак не е лесен. Той проектира други модели във времето напред и това е много важно."

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?