Слави Бинев напусна ГОРД, което сам основа, за да се влее в НФСБ

Слави Бинев. Сн: БГНЕС

Слави Бинев напуска председателския пост на основаното от самия него гражданско обединение ГОРД и се влива в националистическата формация Национален фронт за спасение на България (НФСБ) начело с Валери Сименов. Това съобщи самият Бинев в четвъртък, когато Симеонов обяви, че патриотичният фронт ще се яви на евроизборите под името на НФСБ - с една обща листа. Целта е най-малко три мандата в ЕП, допълни Валери Симеонов, който е преди години бе съюзник на Волен Сидеров, но сега той и телевизията му "Скат" са яростни противници на "Атака".

Бизнесменът Слави Бинев, който преди години се сдоби и със сан "архонт", също дължи политическата си кариера на Волен Сидеров, който неизвестно по какви причини го направи водач на евролистата на "Атака" през 2009 г. и той стана евродепутат. След това настъпи раздор – също неясно защо – и през 2012 г. Слави Бинев шумно напусна Сидеров, но не и Европарламента, като учреди обединение ГОРД, с което се яви на парламентарните избори през май миналата година, но взе нищожни гласове. За сметка на това НФСБ бе на границата на 4-те процента и за малко не успя да влезе в настоящия парламент.

През август м.г. двете формации заявиха, че ще се обединяват.

Решението да напусне ГОРД Слави Бинев обясни така: "Предприех това действие, тъй като споделям, че всеки който вярва в себе си трябва да води не с думи, а с личен пример. Така би постъпил всеки истински патриот. Последните 7 години бяха проспани от партиите на статуквото, които имаха възможност да използват лостовете на властта за да се справи България с проблемите. Поради тази причина аз ви призовавам ние, българите, да се събудим и да обявим тази година за нулева- за партиите на простащината и арогантността, заради които българския народ е подложен на подигравки”.

Мотото, с което патриотичният фронт ще участва на евровота, е "НФСБ – Гласът на българските патриоти в Европа”.

Данчо Хаджиев от НФСБ ще е председател на националния изборен щаб на НФСБ, който ще се помещава в София.

"Ние сме хора, обединени около една обща кауза, като поставяме интересите на България над своите лични. И с това се различаваме от всички останали партии”, заяви Валери Симеонов.

Патриотичният фронт, в който участват и други малки формации, се разграничи от всички партии на статуквото. "Ние сме против ГЕРБ, против БСП и тези, които слагат личния си интерес на първо място. А най-големият ни противник са турските партии ДПС и формацията на Касим Дал, които защитават чужди, небългарски интереси”, заяви Валери Симеонов.

Споделяне

Още по темата

Още от България