Слави Бинев ще забранява призивите за молитва от софийската джамия

Кандидатът на партия „Атака” за кмет на София Слави Бинев обяви в сряда, че ако влезе в столичното кметство, ще забрани призивите за молитва от високоговорителите на софийската джамия, защото, по думите му, смущавали хората с други вероизповедания.

„Всеки има право да извършва своите религиозни молитви, но така, че да не пречи на другите хора и това е толерантността”, каза Бинев пред членове и симпатизанти на партията, събрани пред столичната джамия, в която по същото време се извършваше молитва.

„Джамии има в много български градове, но те не са емблематични за столиците в Европа, още по-малко емблематичен е воят, който се чува от тях”, каза Бинев. „Ако искаме наистина да вървим към Европа, това трябва да бъде преустановено”, смята той.

„Всеки има право да изповядва каквато религия желае, но това е лично чувство и то не трябва да бъде натрапвано на другите”, посочи Бинев. Според него трябвало да се поучим от Европа не само от социалните стандарти, но и по толерантността и да не забравяме, че се намираме в столицата на България, а не в столицата на някоя азиатска държава.

„Това е един позор, който ще заличим, и това може да направи само кметът на „Атака”, посочи лидерът на партията Волен Сидеров Той допълни, че сегашният кмет на Благоевград е забранил призивите от джамията там и, по думите му, това е достойно и щом може в Благоевград, значи може и в София. „Нямаше последици, не започна Балканска война, както се оправдаваше столичният кмет Бойко Борисов”, коментира още Сидеров.

Споделяне

Още от Местни избори 2007

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?