Слави Бинев започна твърда анти-Борисов кампания

Слави Бинев започна твърда анти-Борисов кампания

Още с обявяването на своя кандидат за кмет на София, ”Атака” започна масирана и изключително твърда кампания срещу настоящия градоначалник и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. При представянето си, Бинев в обширно изказване, напоено с много цветисти фрази, изрази даде своята оценка за управлението на столицата през последните две години.

Според него Борисов е ”фарфарон, който представя своите издънки като успехи”, ”медиен балон, представящ изпълнението на ежедневните си задължения като нещо голямо”, ”проявява дебелащина, чиста демагогия и популизъм”, ”безидеен плагиат, но и интиутивен човек, който бързо прегръща добрите чужди идеи”, ”може да изиграе всички роли пред медиите, включително и на мис България”, ”повече прилича на Чарли Чаплин, отколкото на Елвис Пресли”, ”обърнал е общината на ЕТ.” и т.н.

Бинев заяви, че приема политическата борба с Борисов като лична, защото това го засяга като софиянец. В отговор на въпрос за социологическите проучвания, които не дават голям шанс на номинацията на ”Атака” срещу лидера на ГЕРБ, той заяви, че не е притеснен.

Живот като китайски екшън

”Някои приятели са ми казвали, че животът ми прилича на нискобюджетен китайски екшън, в който главният герой го бият през цялото време, но в последните 15 минути, той обръща нещата”, образно даде представа за житието си Слави Бинев.

От ”Атака” се бяха постарали и дори доведоха на брифинга човек, който се представи като Валери Найденов и като първия треньор на Бойко Борисов по таекуондо. По думите му настоящият кмет е постъпил в неговата група ученици по бойни изкуства през 1982 година още докато е бил ”млад пожарникар”.

След това последва възторжено описание на Слави Бинев като един от надарените му ученици, който е печелил медали в състезанията, а Борисов като ”момче, опитващо с усърдие да компенсира липсата на талант”. Бе разкрито, че кметът всъщност никога не се е състезавал в този спорт.

”Неслучайно Борисов не говори за този период от живота си”, добави Найденов.

Това е ново развитие на отношенията между националистите и лидера на ГЕРБ. В повечето си интервюта, откакто влезе в активната политика, Борисов описваше ”Атака” като единствената истинска опозиция в парламента.

По време на пресконференцията си евродепутатът - бизнесмен със спорна репутация, който преди половин година получи и титлата ”архонт” от старозагорския митрополит, отдели доста повече време на описването на работата на настоящия кмет, отколкото на своите планове за града.

В проектопрограмата му се отличават няколко основни точки. Бинев обеща първата копка на завода за боклук да бъде направена 6 месеца, след като стъпи в сградата на ”Московска” 33. Деликатно обаче отклони въпроса къде точно може да бъде построено съоръжението, като обясни, че досега този проблем не разрешен, защото ”някой си чака комисионната”. По думите му заводът трябва да бъде изграден на концесия.

Обеща да “премести или изсели циганите” от районите, които те обитават в София. Това щяло да бъде направено със съдействието на фондациите, които имат отношение към темата. ”Всеки може да живее така, както си иска, но аз не мога да допусна някой да живее като Маугли в София. Ако искат да ходят да живеят така, в джунглата. Никой не може да се поставя над законите. Там, където живеят цигани, градът не се развива”, заяви Бинев и добави, че ако ”някой се опитва да обязди този проблем”, то той ще бъде ”опакован като бала”.

Готовност за снишаване

В отговор на въпрос как смята да работи с правителството на тройната коалиция, след като то преотстъпва близо 1/4 от парите за бюджета на София, Бинев отговори ”като мениджър”. Според него важното е как човек мотивира своите предложения в очакване на положителен отговор. Кандидатът на ”Атака” дори съобщи, че е готов да се ”сниши” понякога само и само да си свърши задълженията като кмет.

Неговите градоустройствени планове са свързани преди всичко с северозападния район на София. Бинев смята да улесни разрешителния режим за строежи в тази част на града и да завиши изисквания за същата дейност в центъра. По думите му в полето ”север, северозапад” може да изникне цял нов град. Там щели да намерят подслон и близо 30-те хиляди социалнослаби семейства в София, които чакат за общинско жилище.

В продължение на политическата ”Атака” срещу Бойко Борисов, лидерът на партията Волен Сидеров и Слави Бинев заявиха, че БСП и ГЕРБ са всъщност едно и също нещо. По думите на Сидеров лидерът на новата формация не може да се представя като опозиция, защото представлява властта в София, а преди това е бил най-силния човек в МВР по време на правителството осъществило най-крупните кражби в страната.

Истинският генерал и ментето

Кандидатът за кмет на ”Атака” заяви, че предпочита ”истинския генерал” в лицето на Бриго Аспарухов пред ”ментето” Бойко Борисов и добави, че по същия начин съди и за ракията. След това националистическа партия призова всички опоненти на ГЕРБ в този вот да подкрепят техния кандидат на балотажа.

В отговор на въпрос на вестник ”Атака”, Бинев обясни, че е готов както да води публични диспути със сегашния кмет, така и да се състезава с него на спорта, който и двамата са практикували. Кампанията му ще бъде финансирана с лични средства, както и от някои ”познати”.

Според последните социологическо проучвания на ”Алфа рисърч” Бойко Борисов би спечелил изборите още на първи тур, тъй като събири около 36 процента от доверието на софиянци при избирателна активност 48 процента. След това се нареждат кандидатът на БСП Бриго Аспарухов с 7.1 процента, на ДСБ и СДС Мартин Заимов с 6.5%, а евентуалния кандидат на ”Атака” би спечелил около 4 процента.      

Споделяне

Още от Местни избори 2007