Слави Трифонов: Болката на ГЕРБ е, че вече няма да имат тяхната ЦИК

Слави Трифонов: Болката на ГЕРБ е, че вече няма да имат тяхната ЦИК

Боли ги ГЕРБ. Много ги боли. Две пресконференции днес. Сутринта – една на вожда на ГЕРБ, само за определени медии, а следобед втора – за всички медии. Защото болката е голяма. Малка болка – една пресконференция. Голяма болка – две пресконференции. А болката е толкова голяма, защото вече няма да има онази ЦИК. Тяхната ЦИК, коментира в понеделник през профила си във фейсбук лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.

Коментарът му дойде часове след като президентът Румен Радев обяви, че насрочва за 5 май консултациите с партиите за избор на нов състав на ЦИК, а ГЕРБ на извънреден брифинг обявиха, че научават от медиите.

"Овладяна Централна избирателна комисия, която изпълнява всяка тяхна политическа поръчка. Например, да ликвидират видеонаблюдението или пък да не санкционират бившия министър-председател Бойко Борисов, който непрекъснато използваше държавния ресурс, за да агитира за собствената си партия. Което е абсолютно нарушение на закона - видно за всички, но не и за тяхната ЦИК", посочи още той.

Разбирам желанието на ГЕРБ да изкарат Изборния закон като нещо, което не е добро. Само че не е така – всички българи в България и по света ще могат да гласуват свободно, глупавите ограничения за българите в чужбина вече няма да ги има, каза още той.

Ще има и видеонаблюдение, за да може всеки да вижда какво се случва.

И разбира се, причината за днешната болка на ГЕРБ – ЦИК ще е друга. Друга ще е – да. За да има правила и свободно изразяване, казвам всичко това в световния ден на свободата на словото. И тъй като свободата на словото в България е цъфнала, та е вързала, все пак ние сме на 112-о място, новият Изборен закон е едно добро начало. Както казва мъдрият български народ: "Никой не може да спре гората да се разлиства", заключи Трифонов. 

Споделяне

Още по темата

Още от България