Слави Трифонов можел да влезе в парламента като депутат или със сила

Шоуменът Станислав Трифонов посети площад Народно събрание и в петък следобед, за да протестира символично и да обяви, че може да влезе в парламента и като политически представител и насилствено, както се случи в Македония."Човек може да влезе (в парламента - б.а.) като избраник, насилствено и доброволно, да го разгледа – мога и по трите", каза той пред журналисти.

На въпрос дали не е нужно нахлуване в парламента, както в съседна Македония, Трифонов отговори, че и това е вариант. "Избрал съм тази форма на протест, после мога да избера друга", каза още той.

И в петък, както и предишния ден,Трифонов настоя депутатите да предприемат конкретни действия за превръщането в закон на резултата от референдума за промяна на изборните права.

Водещият отново издигна плакат "Вие сте се самозабравили. Срамувам се, че сте такива. Аз съм просто един от многото. Изпълнете волята на народа си!"

Според него депутатите трябва да започнат работа по въвеждането на мажоритарното гласуване, въпреки че решение на съда за резултатите още няма. Той обаче коректно посочва, че за внасяне на законопроект, с който да покажат готовност за въвеждане на волята на народа, няма никакви пречки.

Въпреки че вчера Трифонов заяви, че депутатите трябва да обсъдят и решат каква да бъде мажоритарната система, за която настоява, днес той се обяви против "смесена – мажоритарна и пропорционална" система, защото народът ясно се е изказал какви иска да са промените на Изборния кодекс.

Той потвърди, че се е срещал с лидера на БСП Корнелия Нинова, за да обсъжда референдума. На въпрос дали това се е случило в ЦУМ, Трифонов обясни, че "Гергов е бизнесмен" и му е приятел. Той уточни, че работата му в "Шоуто на Слави" го среща с всякакви хора и не дължи отчет за тях.

Споделяне

Още по темата

Още от България