Слави Трифонов обяви нещо като политически проект

Шоуменът ще търси и представи талантливи и морални българи, които да заменят политическата класа

Слави Трифонов, сн. БГНЕС

След като месеци наред отричаше, че ще прави партия, шоуменът и бизнесмен Слави Трифонов обяви в петък нещо, наподобяващо политически проект.

В писмо, което звучи като обява за кастинг, той най-напред констатира "некадърността", "неморалността", "некомпетентността и арогантността" на сегашната политическа класа, както и че "хората, които представляват държавата, родината и нас самите, не притежават нито необходимия капацитет, нито необходимите качества, нито необходимия морал, за да бъдат наречени политици и държавници“.

"Но това не означава, че няма такива българи. И в България, и по света със сигурност има талантливи, квалифицирани и морални българи, които могат да управляват нашата страна и да ни измъкнат от тази 27-годишна каша. И аз ви гарантирам, че ще направя всичко възможно и започвам от днес да търся такива българи. Ще ги намеря. Ще ви ги представя. И вие сами ще решите дали искате тези българи да заместят сегашната политическа класа", казва Трифонов.

"Референдумът продължава и това продължение неминуемо ще доведе до отвоюване от страна на народа на гражданските му права", посочва той.

Веднага след като разпространи отвореното си писмо, Трифонов си направи профили в социалните мрежи.

"Здравей, фейсбук, здравей, туитър, истински съм щастлив да бъда част от вашата общност, защото това е истинското свободно общество, истинската свободна медия. За мен е чест", каза Трифонов във видеообръщение и пусна първия си туит:

 
 

Шоуменът и екипът му инициираха през миналата година референдум за промяна на изборните правила, който обаче не събра необходимите гласове, за да стане задължителен. През март той заплаши новоизбраните депутати с протести, ако не приемат незабавно исканията на референдума. Заканата бе отправена в писмо ултиматум, заради което бТВ отмени епизод от шоуто му с мотива, че Слави Трифонов е направил "опит да употреби ефира за целите на личната си политическа кампания". Шоуменът пък обвини ръководството на бТВ в цензура.

В началото на май Трифонов все пак започна индивидуален протест пред парламента, но го прекрати след няколко дни, когато ГЕРБ внесе законопроекта за промяна на избирателната система, който впоследствие бе отхвърлен.

За 24 юни бе планирана среща на граждани с Трифонов в столично кино, но в последния момент платформата zaslavi.com, която е инициатор на петицията "За Слави. За промяната“, отмени събитието заради появили се спекулации, че телевизионният водещ ще обяви новата си партия същия ден.

След това настъпи лятната ваканция и всичко замря – до 15 септември, когато шоуменът отново пробва да разбуни политическата сцена. До момента няма реакция от страна на бТВ на последното му възвание, чийто текст Меdiapool публикува без редакторска намеса:

"Уважаеми съотечественици, доказателствата за некадърността и неморалността на сегашната политическа класа са постоянни. За съжаление бих казал – ежедневни.

Тъжна, тъжна, тъжна работа.

Постоянната демонстрация на некомпетентност и арогантност, от страна на политическата класа са основателен повод, а пък има три милиона и половина основателни причини, да заявя следното: Референдумът продължава и това продължение неминуемо ще доведе до отвоюване от страна на народа на гражданските му права.

Ние от инициативния комитет смятаме, че хората, които представляват държавата, родината и нас самите, не притежават нито необходимия капацитет, нито необходимите качества, нито необходимия морал за да бъдат наречени политици и държавници. Но това не означава, че няма такива българи. И в България, и по света със сигурност има талантливи, квалифицирани и морални българи, които могат да управляват нашата страна и да ни измъкнат от тази 27-годишна каша. И аз ви гарантирам, че ще направя всичко възможно и започвам от днес да търся такива българи. Ще ги намеря. Ще ви ги представя. И вие сами ще решите дали искате тези българи да заместят сегашната политическа класа.

Защото няма такава държава, но има такъв народ".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?