Слави Трифонов се ядоса на сравнения с даренията от Борисов

Слави Трифонов се ядоса на сравнения с даренията от Борисов

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов се ядоса на коментари във фейсбук относно обявеното от него преди ден дарение от половината от субсидията на партията за влизането ѝ в парламента за семействата на двамата загинали лесничеи в пожара край санданското село Петрово и за пожарникарите. Критиките на негови последователи в социалната мрежа с напомняне как самият Трифонов е критикувал лидера на бившите управляващи от ГЕРБ Бойко Борисов за даряваните от неговата партия средства от субсидията.

"Много обичам, когато някой ми се отваря на тема "партийни субсидии". Чета коментари как съм критикувал Бойко Борисов, че дарява пари от партийната субсидия на ГЕРБ, а вчера аз съм направил същото - дарил съм пари от субсидията на "Има такъв народ". Само дето има една огромна разлика. "Има такъв народ" изпълнява волята на суверена, изразена на национален референдум, и взима само 1 лев партийна субсидия на глас", написа Трифонов.

"Така ние в предния парламент взехме 136 хиляди лева и върнахме в бюджета близо 1 милион лева. А можеше да ги вземем и тия пари. Законът ни го позволява, но не ни го позволява моралът", заявява шоуменът.

"Да, критикувал съм Бойко Борисов, защото той дарява 150 хиляди лева от партийната си субсидия и същевременно с другата ръка прибира на влог десетки милиони левове годишно от същата партийна субсидия. И то без хората да искат да му ги дават тия милиони.

Има разлика, когато даряваш пари на хората, взети насила от хората. Нали така?", допълва лидерът на "Има такъв народ".

Той критикува всички партии, които "си мълчаха за угояването на ГЕРБ през годините с брутално високата партийна субсидия, защото и те получаваха от "мазнинката".

"Партиите си бяха задруга и са си задруга по тая тема до ден днешен", смята Трифонов.

По думите му "Има такъв народ" се е отказала от цялата субсидия и я е дарила, защото смята това е правилно.

"Защото това е най-доброто, което може да се направи с тази сума в този труден момент за пожарникарите и за семействата на Антон и Валери", пише Трифонов.

"И пак да се върна на партиите. Нима забравихме, че всички партии си мълчаха и си трайкаха, когато получaваха по 13.23 лв. на глас вместо законните 11 лева на глас? И си ги прибираха, докато с моя екип не ги хванахме, че крадат" продължава той.

"Между другото, мълчаха и медиите. И ако има разследваща журналистика, това беше нейна работа, а не на едно шоу. Но пък от друга страна, резултатът е важен. А какъв беше финансовият резултат от това, че хванахме партиите да крадат? Оцветените с цветовете на тия партии, които ми държат сметка на мен за субсидията, ще кажат ли какво случи след това?", възмущава се още лидерът на "Има такъв народ".

"Едва ли ще имат доблестта да кажат, че благодарение на нашето разкритие партиите бяха принудени да върнат обратно в бюджета над 14 милиона лева? Над 14 милиона лева. С онзи близо 1 милион, който "Има такъв народ" върна тази година от субсидията, нашият принос към бюджета по темата "партийни субсидии" е 15 милиона лева. Медали не щем, медалите са за олимпийците, но поне една грамота можеха да ни дадат от НАП като едни от най-големите данъкоплатци в държавата, върнали в бюджета 15 милиона лева. А сега, нека хейтът започне отначало", завършва Трифонов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?