Слави Трифонов учреди ”Няма такава държава” за 20 минути при пълна секретност (Видео и снимки)

Той заложи на сценаристите на доскорошното си шоу: Думата "партия" е отвратителна!

Слави Трифонов учреди ”Няма такава държава” за 20 минути при пълна секретност  (Видео и снимки)

Шоуменът Слави Трифонов учреди партията си ”Няма такава държава” за малко над 20 минути в събота при закрити врата. Той очаквано заложи на сценаристите от доскорошното му шоу, които станаха негови заместници.

Новата партия опита да се заяви като антисистемна, като лидерът ѝ обясни, че дори самата дума "партия" е отвратителна и обеща справедливост.

Учредителното събрание се проведе в столичната зала "Рейнбоу плаза" и бе затворено за медии и външни лица, като продължи около 20 минути и мина без каквaто и да е публична информация.

Малко преди началото на събитието Слави Трифонов пристигна с черен джип ”Рейндж Роувър” при засилена охрана и не се спря да говори с журналисти.След края на събитието всички делегати си тръгнаха при пълно мълчание.

Едва привечер от екипа на Трифонов съобщиха какво точно се е случило на форума.

На събранието са присъствали 559 делегати от цялата страна, които очаквано са избрали за председател Слави Трифонов. В Изпълнителния съвет влизат сценаристите на доскорошното му шоу - Тошко Йорданов (зам.-председател), Ивайло Вълчев (зам.-председател), Филип Станев, Александър Вълчев, Драгомир Петров и Виктория Василева, която е главен секретар.

В арбитражно-контролната комисия са Иво Георгиев Атанасов, Андрей Николаев Михайлов, Александър Викторов Рашев, Румен Тодоров Попов, Пламен Иванов Данаилов, Филип Петров Попов, Пламен Николаев Николов.

Логото на партията е синя ръка на бял фон, върху която е изобразен българският трибагреник.

Приоритетите на "Няма такава държава" ще бъдат засилено участие на гражданите в управлението, мажоритарен избор на депутатите и намаляването им от 240 на 120, задължително гласуване и пряк избор на главния прокурор.

"Политиците са нелепи и хората са отвратени"

“Целият политически ресурс в последните години изглежда нелепо и нормалният човек чувства отвращение. Една огромна част от българите са отишли в чужбина точно по тая причина”, заявил Трифонов пред делегатите.

По думите му хората, които управляват и се избират от неголяма част от българския избирател, са алчни за власт.

”Аз и моите колеги процедираме по този начин, защото се случи една огромна несправедливост. Беше проведен по смисъла на конституцията референдум. Този референдум беше проведен по българската конституция и по правата на пряката демокрация. Той беше захвърлен в ъгъла все едно нищо не се случило. Тука в България всички сте потребители на факта, че всяко чудо е за три дни. Да обаче чудото е нещо прекрасно – не може да бъде за три дни. Затова е чудо”, посочил той.

”Аз съм практичен човек и мислех да си напиша реч. Но предпочетох по-скоро да ги кажа по-емоционално, защото живеем заради емоциите. Те са лош съветник, но живеем заради тях. Та тази емоция, която предизвикаха с незачитането на референдума и че “всяко чудо е за три дни” е.. отвращение. Аз съм последователен и мисля, че най-правилното нещо е човек да върви към целта си без да се спира и без да се страхува. Обаче има една група хора, които решиха, че това няма никакво значение и със съвсем елементарни хватки и дори с незачитане на закона, което е отвратително – законодателят не зачита закона, та този референдум беше избутан в ъгъла с това, че всяко чудо е за три дни”. 

Думата “партия” е отвратителна

”И по закон, това, което може да се направи е да се създаде политически продукт и този политически продукт…. не се измъквам от думата “партия”, но думата “партия” е отвратителна. Просто представлява нещо, което в последните години, при този начин на “демокрация” се превърна в нещо отвратително нарицателно. Но такъв е закона и целта на този политически продукт е да възстанови справедливостта”, добавил той.

Всички искат справедливост

Трифонов обяснил, че не е алчен за власт, а за справедливост.

”Кой нормален човек не иска справедливост? Излизайки от тази зала всеки живее живота си подложен на несправедливости. Аз не мога да оправя всички несправедливости. Аз мисля, че има конкретна, точна, ясна цел. Когато нещо се прави трябва да се направи до край. Този референдум и решенията от него трябва да бъдат приложени в действие, независимо от това дали на някой му харесва или не му харесва. Защото според мен така се прави. Ако и това нещо се замете в ъгъла и се направи като “всяко чудо за три дни” ние в какво да се опираме в ежедневието си като желание за справедливост? Откъде да дойде то? Ще дойде когато се спазват правилата”, посочил той.

Животът е прекрасен

”Аз не мога да направя така че да се спазват всички правила, но едно съществено правило като закона за пряката демокрация ще бъде спазено, защото, който застане на пътя на справедливостта ще си поеме всички последствия. Искрено съзнавам какво правя. Искрено съзнавам какво правя, искрено осъзнавам отговорността, която поемам. Искрено осъзнавам отговорността, в която сте ме облекли вие. Суверена е майстора, който прави това, а аз съм просто инструмент. Искам да ви благодаря, оценявам вашето доверие и съм ви благодарен, че създавате за мен и моите колеги един изключителен момент. Животът е прекрасен, благодаря ви”, завършил Трифонов.

Ивайло Вълчев от своя страна казал, че ”целта на всеки от нас е с енергията която стои зад нас да отворим пътя, на всички тези, които имат знанието и желанието да работят за това нещата в тази страна да почнат да се случват и няма такава държава да почне да звучи в положителния смисъл”.

”Ние в момента не строим кула, в която да се затворим, а стоим за да построим, всички ние, един мост по който да премине всеки, който иска да остане в тази държава”, добавил доскорошният сценарист. 

 
 
 
Как се стигна до тук?

От години Трифонов дава сигнали, че иска да влезе в политиката, но дълго време не го правеше.
 
През 2017 г., след многократно отричане на политически амбиции, той обяви бъдещия си политически проект, а след това започнаха и "кастинги за политици" в рамките на предаването. Оттогава досега имаше неофициална информация, че си сътрудничи с "Нова алтернатива" на бившия министър на отбраната Николай Цонев и смята да участва с регистрацията на тази партия на избори, което не стана.
 
Различни социологически агенции започнаха да мерят рейтинга на евентуалната нова партия, макар че такава и до днешен няма.
 
После замлъкна, появиха се коментари, че ще подкрепи Мая Манолова за кмет на София още преди тя да обяви решението си да участва в изборите, но поне засега той не е предприел подобен ход и изглежда няма намерение да го прави. 
Споделяне

Още по темата

Още от България