Слави Трифонов започва "конкретни стъпки за промяна на статуквото"

Слави Трифонов започва "конкретни стъпки за промяна на статуквото"

Шоуменът Слави Трифонов, който преди месец организира кастинг за политици, ще изработва заедно с тях "конкретни, практични и реални стъпки" за смяна на сегашното статукво. Това се разбра от негово писмо до медиите, изпратено в петък.

"Уважаеми сънародници, тъй като ненавиждам общите приказки, а уважавам конкретиката, ще проведа срещи с всички избрани българи от последното събеседване и ще започнем да изработваме конкретни, практични и реални стъпки по отношение на смяната на сегашното статукво и превръщането на България в модерна държава", пише Трифонов.

"Освен всичко това, тъй като получаваме още много предложения от българи в България и по света, които искат да се включат, ние ще проведем още събеседвания, за да изпълним безусловно своите цели, така че всички българи, които искат да се включат и имат необходимия капацитет и качества са добре дошли", продължава той.През октомври м.г. Слави Трифонов обяви кастинг за политици - образовани, качествени и морални българи, които искат да участват в реална промяна на политическото статукво и начина, по който избираме и контролираме политиците в България. Месец по-късно той се похвали, че над 2000 души са заявили желание за участие. В началното на февруари той организира събеседване с кандидатите, които се излъчваха онлайн.

Въпреки медийните запитвания от началото на миналия месец досега от екипа на Трифонов не съобщиха кои кандидати са избрани. От изявлението му също не става ясно какви ще са конкретните стъпки, които ще бъдат предприети. Макар че нагази в политиката с организирания през есента на 2016 г. референдум за въвеждане на мажоритарен вот, Слави Трифонов и досега не е отговорил възнамерява ли да оглави партия и да се яви на избори.

Неговото шоу по бТВ поддържа висок градус на политическа сатира и критики, каквито никое друго предаване по никоя телевизия не си позволява. До неотдавна такъв "анклав" беше телевизия Би Ай Ти (BIT), но след като бе купена от продуцента Мирослав Янев, всичките ѝ предавания бяха спрени, а програмният ѝ директор Сашо Диков напусна.

В петък Сашо Диков съобщи, че се връща на екрана с рубрика в "Шоуто на Слави" и първата му изява ще е същата вечер.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?