След 20 дни издирване Стоян Зайков се самоуби при престрелка с полицаи

След 20 дни издирване Стоян Зайков се самоуби при престрелка с полицаи

Издирваният Стоян Зайков от Костенец, когото МВР търси от 20 дни по подозрение в две убийства, се е самоубил, съобщи БНР. Тялото му е открито в района на Долна баня.

Според неофициална информация Зайков е бил обграден от издирващите го полицаи и е сложил край на живота си след престрелка с униформените. Според Нова телевизия той е стрелял по служители на гранична полиция. Няма пострадали полицаи. Засега информацията не е потвърдена официално от МВР.

Зайков бе заподозрян за убийството на бившата си приятелка Милена Шишкова и братовчед си Валентин Петров. Въпреки мащабната операция по издирването, в която се включиха жандармерия и Специализираният отряд за борба с тероризма (СОБТ) досега мъжът бе неоткриваем. Преди дни стана ясно, че той вероятно е разбил вила в района на Долна Баня, където се е изкъпал и нахранил и след това отново е изчезнал.

Самоубийството на Зайков е вторият подобен случай. В началото на миналата година мъртъв бе открит и заподзреният за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов. Той бе намерен застрелян с куршум в главата след неколкодневно неуспешно издирване.

Споделяне

Още по темата

Още от България