След 50-дневен запой украинец повредил самолет в САЩ като тръгнал да скача от аварийния изход

След 50-дневен запой украинец повредил самолет в САЩ като тръгнал да скача от аварийния изход

ФБР арестува украинския гражданин Анатолий Баранович за опит да отвори авариен изход в движещ се самолет след кацането му, което довело до повреда на фюзелажа, предаде АП. Инцидентът е станал във вторник вечерта на летището в Солт Лейк Сити.

Самият Баранович, срещу когото е заведен съдебен иск за нарушение на сигурността на полета и увреждане на самолета, обяснява, че му се сторило, че крилото на самолета е пламнало и той се опитал да предупреди останалите. Той каза, че се връщал от Украйна, където навестил роднини. Баранович признал, че преди полета е консумирал алкохол в продължение на 50 дни в Украйна и продължил по време на полета за САЩ, където сега живее.

Според властите украинецът е летял по маршрут Бостън – Солт Лейк Сити с авиокомпания Delta Air Lines. По време на полета той е заспал, събудил се при приземяването и започнал да крещи нещо на руски. След като самолетът благополучно се приземил на летището и започнал да се движи по пистата за кацане, Баранович се затичал между редиците с пътнически седалки и се опитал да излезе през аварийния изход.

Вратата обаче заяждала и надуваемият авариен парашут се отворил неправилно. В резултат на това е повреден фюзелажът на самолета. Няколко пътници се втурнали да спрат Баранович, който се хвърлил да отваря друг авариен изход. Един от пътниците успял да го повали на пода и да го удържи в това положение докато самолетът спре. На борда са били повикани полицаи и медицински екип.

Властите не смятат, че украинецът не е представлявал терористична заплаха.

Споделяне

Още от Свят