След ден убиецът от Сливен може да бъде изписан от болницата

Повдигнати са му обвинения за убийство и опит за убийство

След ден убиецът от Сливен може да бъде изписан от болницата

Убиецът на 15-годишното момиче в Сливен е дошъл в съзнание и е възможно да бъде изписан от болницата още в неделя, съобщиха от лечебното заведение в града пред бТВ. В петък 28-годишният Димитър от село Ступец първо уби невръстното момиче в училището ѝ, а след това направи неуспешен опит за самоубийство с газов пистолет.

От болницата съобщават, че другите двама пострадали - психоложката в училището и още един млад мъж - също са в стабилно състояние.

Наблюдаващият прокурор Руси Русев обяви в събота, че в неделя ще се решава кога извършителят ще бъде преместен в ареста. Той обяви, че прокуратурата вече му е повдигнала обвинение за убийството на момичето и още едно за опит за убийство на други двама души.

“Той е неосъждан, нямаме данни за противообществени прояви до момента“, каза прокурорът. Основната версия на разследващите е убийство от ревност.

За 28-годишният мъж се знае, че е преселил със семейството си близкото до Сливен село Ступец, като те са били изключително бедни. Друго момиче от сливенското училище разказва пред бТВ, че е било заплашвано с пистолет от него, след като ѝ пишел от фалшив профил във Фейсбук и качвал нейни снимки в социалната мрежа.

Трагедията в сливенското училище се разигра пред очите на десетки деца. От УНИЦЕФ и Държавната агенция за закрила на детето изпратиха свои експерти да помагат на децата да се отърсят от шока. От Агенцията за социално подпомагане разкриха, че досега само три деца са поискали медицинска помощ.

Споделяне

Още от България