След дрон-снимките прокуратурата в Хасково започна проверка срещу кмета

След дрон-снимките прокуратурата в Хасково започна проверка срещу кмета

Окръжната прокуратура - Хасково се самосезира и започна проверка на кмета Георги Иванов, съобщиха от прокуратурата във вторник.

Проверката е по повод изнесените данни в журналистическо разследване на бТВ, в което се съобщава, че кметът на Хасково се разполага в имение за 2,5 млн. лв.

В Окръжна прокуратура - Хасково е образувана преписка, по която на случаен принцип е определен наблюдаващ прокурор. Възложена е предварителна проверка на ОД-МВР-Хасково, съобщават от обвинението.

Целта на проверката е да се установи наличие на достатъчно данни за престъпление по чл.255 от НК, който инкриминира укриването на данъци.

Дадени са указания да се провери собствеността на имотите и автомобилите, отразени в журналистическия материал, тяхната стойност (вкл. подобренията към настоящия момент) и съответствието им на декларираните доходи от кмета на Община-Хасково и свързаните с него лица.

Предвидена е пълна проверка и на търговските дружества, в които участие има съпругата на кмета и свързаните с нея лица, както и на земите, ако са придобивали такива.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?