След година неуспешно издирване, МВР търси информация за заподозрян в грабеж

След година неуспешно издирване, МВР търси информация за заподозрян в грабеж

След повече от година неуспешно издирване на заподозрян за грабеж, МВР реши да търси информация от гражданите за евентуалното му местонахождение. Столичната полиция издирва 45-годишния Светослав Вушев, обяви в четвъртък сутринта МВР. Той е заподозрян в грабеж. Престъплението е извършено още в края на 2017 г.

И досега полицията е издирвала Вушев, но за първи път решава да търси помощ от гражданите. От МВР "апелират гражданите, които имат информация къде може да бъде открит Вушев, да сигнализират на тел. 112, 02 / 98 24 160, 02 / 866 22 27 или в най-близкото районно управление на МВР при гарантирана анонимност", пише в съобщението им.

Едновременно с това се подчертава, че Вушев може да е въоръжен и опасен.

Едногодишното мотаене на разследващите предизвика шеговити коментари в страницата на СДВР във Фейсбук, където също бе публикувано съобщението. Къде и как е издирван през това време заподозряният не е ясно.

Вушев има участие в няколко фирми, сочи справка в Търговския регистър. Една от тях е за производство и търговия с ловно оръжие. Той е участвал и в охранителна фирма. Освен това участва и в сдружение, чиято цел е да популяризира динамичната стрелба. Стрелкови клуб със същото име като сдружението е кандидатствал за членство в Българската федерация по динамична стрелба през ноември 2017 г., месец преди извършване на престъплението, за което полицията издирва Вушев. На сайта на федерацията е отбелязано и участие на Вушев на състезание в Гърция.

Споделяне

Още от България

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?