След Гриша Ганчев и ТИМ направи дружество с Шабла за голф комплекс

След като ловешкият бизнесмен Гриша Ганчев договори учредяването на смесено дружество с община Шабла за изграждане на голф комплекс, същото стори и варненската икономическа групировка ТИМ.

На заседание на общинския съвет на Шабла са били разгледани предложенията на ТИМ да се създадат две смесени дружества с черноморската община – едното – с наименование "Шабла голф – Ваклино" АД, за изграждане на голфкомплекс, и второ – "Шабла – Марина" АД – за яхтено пристанище. Шабла ще участва с апортна вноска – недвижими имоти и в двете дружества, като делът ѝ ще бъде 35%. Останалите дялове в двете дружества са на компании под шапката на ТИМ. На заседанието в общината е участвал един от шефовете на ТИМ Марин Митев.

Община Шабла води разговори с инвеститори за изграждането на пет голф комплекса в Северното Черноморие, като досега се е разбрала с ТИМ и Гриша Ганчев.

Земите, върху които трябва да бъдат разположени бъдещите голф зони на ТИМ, както и тези на Гриша Ганчев край Шабленското и Дуранкулашкото езеро, дори бяха отложени от списъка на защитените територии.

През лятото на м.г. правителството даде на Гриша Ганчев 560 дка земи и гори в община Каварна, които са част от НАТУРА 2000, за да строи луксозно ваканционно селище. В района има три голф игрища, две от които на туристическия и рекламен бизнесмен Красимир Гергов. За смяна на предназначението на близо 600-те декара земя Ганчев плати 3.58 млн. лева.

Споделяне

Още от Бизнес