mediapool.bg Ти си това, което четеш

След Иран САЩ са готови за преговори и със Северна Корея

11:59 | 15 юли 2015 | 1 коментар

САЩ са готови за преговори със Северна Корея след историческото споразумение по иранската ядрена програма, предаде ДПА, като цитира говорителя на Държавния департамент Джон Кърби.

Прогресът по ядрените преговори с Иран ясно показа нашето желание да започнем диалог със страни, с които САЩ имат различия от дълго време, посочва Кърби.

САЩ са готови на подобни преговори със Северна Корея, ако те са искрени и автентични, ако обхванат цялата севернокорейска ядрена програма и доведат до конкретни и необратими стъпки към ядрено разоръжаване.

В същото време лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун призова севернокорейските посланици по света да съдействат активно за обединението на двете Кореи, предаде ТАСС. Този призив беше отправен при среща на Ким с посланиците на Северна Корея, състояла се в Пхенян.

На нея Ким е приканил посланиците да съдействат активно за създаване на международната сцена на условия, благоприятни за присъединяването на Севера и Юга на Корейския полуостров и за превръщането на КНРД в процъфтяваща държава.

Още по темата
Още от Свят