След Иран САЩ са готови за преговори и със Северна Корея

След Иран САЩ са готови за преговори и със Северна Корея

САЩ са готови за преговори със Северна Корея след историческото споразумение по иранската ядрена програма, предаде ДПА, като цитира говорителя на Държавния департамент Джон Кърби.

Прогресът по ядрените преговори с Иран ясно показа нашето желание да започнем диалог със страни, с които САЩ имат различия от дълго време, посочва Кърби.

САЩ са готови на подобни преговори със Северна Корея, ако те са искрени и автентични, ако обхванат цялата севернокорейска ядрена програма и доведат до конкретни и необратими стъпки към ядрено разоръжаване.

В същото време лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун призова севернокорейските посланици по света да съдействат активно за обединението на двете Кореи, предаде ТАСС. Този призив беше отправен при среща на Ким с посланиците на Северна Корея, състояла се в Пхенян.

На нея Ким е приканил посланиците да съдействат активно за създаване на международната сцена на условия, благоприятни за присъединяването на Севера и Юга на Корейския полуостров и за превръщането на КНРД в процъфтяваща държава.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят