След изчерпан кредит на доверие тръгват кадрови промени в МИЕТ

Асен Василев, сн. БГНЕС

Кредитът на доверие към заварените служители в Министерството на икономиката, енергетиката е изчерпан и започват персонални промени във ведомството. Това обяви в сряда след заседанието на правителството служебният министър на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев. "Очаквайте включване много скоро време", каза той в отговор на въпрос кого ще засегнат промените и откога ще започнат те.

 

В началото, когато започнахме работа в министерството, дадохме кредит на доверие на всички колеги, за да може те да си свършат работа и да преценим доколко добре и компетентно могат да си я свършат. Този кредит на доверие се изчерпва доста бързо, каза министърът, на когото остава над месец на поста, ако след изборите на 12 май се сформира бърза редовният кабинет.

 

Василев съобщи още, че до средата на май се очаква да има първи резултати от започналите в началото на седмицата проверки в енергийния сектор и в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране от експерти от Европейската комисия и Световната банка. От техния анализ се очаква да открие резерви в системата за задържането на цената на тока, чието поскъпване с 15-20 на сто от 1 юли и скат всички дружества по веригата.

 

Кадровите промени в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма ще са третите поред от 2009 г., след като Трайчо Трайков смени част от директорите на дирекции, някои от които дългогодишни служители, а след това наследникът му Делян Добрев стори същото с хората, назначени от Трайков.

Споделяне

Още от Бизнес