След като беше изследван, арменският президент се върна на работа

Армен Саркисян

След извършените му днес изследвания, арменският президент Армен Саркисян се върна към обичайния си режим на работа, съобщи неговата пресслужба, цитирана от ТАСС.

Ройтерс предаде по-рано, че днес Саркисян е бил приет в болница със сърдечна недостатъчност и се лекува.

От канцеларията на арменския президент казаха, че той е подложен на изследвания в медицинския център "Астхик" след възникнали усложнения, предизвикани от инфекция с коронавируса. Според източници от президентската администрация, Саркисян е почувствал "леко неразположение" и "вероятно няма да бъде хоспитализиран".

На 5 януари от пресслужбата на арменския президент съобщиха, че той е дал положителен тест за коронавирус, след като посрещнал Нова година в Лондон със семейството си. Саркисян се върна в Армения през февруари и продължи лечението си в домашни условия.

За утре арменският президент планираше консултации с премиера Никол Пашинян и водещите политически сили за намиране на изход от политическата криза в страната. Засега Пашинян не е отговорил на поканата на Саркисян. Опозиционното обединение "Движение за спасение на родината" е приело да участва в консултациите, при условие че на тях ще бъде обсъдена пътна карта за оставката на премиера.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус