След като изчисти петното "Гергов" от себе си, БСП не се интересува от истината за срещата Дончев - Цацаров

След като изчисти петното "Гергов" от себе си, БСП не се интересува от истината за срещата Дончев - Цацаров

БСП не се интересува от истината за срещата Сашо Дончев-Сотир Цацаров и дали главният прокурор е отправял заплахи към бизнесмена или последният се опитвал да окаже натиск върху Цацаров, каквито са версиите на двамата участници в разговора. Това стана ясно от думите на зам.-председателя на парламентарната група на БСП Жельо Бойчев в неделя пред БНР. Той каза, че с оставката на пловдивския бизнесмен Георги Гергов, който е бил посредник и домакин на частната среща между бизнесмена и главния прокурор, случаят за БСП е приключен.

На драматичен партиен пленум в събота лидерът на БСП Корнелия Нинова успя да принуди Гергов да се оттегли от тясното партийно ръководство, тъй като не желае "да се слага петно" на БСП заради лични действия на нейни членове".

"Разговорът беше труден и не беше приятен за всички, които бяха в залата. Безспорно имахме ситуация, в която представител на ръководството на БСП беше замесен в един публичен скандал, който се разгоря в последните дни. Вчера беше взето едно решение, трудно и за Корнелия Нинова и за БСП като цяло, но мисля, че това беше единственото и вярно решение в момента", коментира Бойчев.

"Аз съм удовлетворен от това, че осъзна своето поведение и, в края на разговора, който имахме, сам се оттегли от Изпълнителното бюро. Мисля, че заради това трябва да бъде поздравен", обобщи той.

По думите му Гергов е "изложил свое виждане" по този въпроса защо е посредничил в срещата между бизнесмена Сашо Дончев и главния прокурор Сотир Цацаров.

"Като политическа сила сме си изразили мнението относно участието на нашия представител в срещата и тази тема за БСП е затворена", каза Бойчев и призова другите двама участници в нея да кажат какво са правили и говорили. Запитан дали за БСП е смущаващо, че такъв тип срещи изобщо се провеждат, Жельо Бойчев, чиято партия се обявява за борец срещу паралелната държава, отговори: "безспорно, но не очаквайте от нас".

Помолен да коментира темата за зависимостите в партията, за които заговори самият Гергов по време на пленума, Бойчев отговори, че БСП е прекалено голяма партия, за да се предположи, че едно лоби управлява.

Той каза още, че съдбата на Гергов в БСП ще реши пловдивската организация, чийто лидер е той, но допусна, че нищо драматично няма да се случи.

Споделяне

Още по темата

Още от България