След като отнесе гнева на столичани, Борисов “съкрати” първенство по колоездене

След като отнесе гнева на столичани заради невероятното задръстване на трафика в София по повод провеждащо се Европейско първенство по колоездене за мъже и жени под 23 г., кметът Бойко Борисов е настоял състезанието да приключи с два часа по-рано. Така в 16.30 ч. в неделя започна махането на загражденията, освобождаване на движението и премахване на ограниченията за влизане и излизане в столицата.

Столичната община съобщи в специално изявление, че се извинява за причинените неудобства. Бойко Борисов дори посочи, че “спасил” столичани от по-сериозни задръствания, тъй като по първоначално заявения маршрут на първенството трябвало част от булевардите "Цариградско шосе", "Евлоги Георгиев", "Никола Вапцаров", "Драган Цанков" и "П. К. Яворов" да бъдат затворени в дните четвъртък, петък, събота и неделя.

Състезанието, проведено през почивните дни, беше част от програмата на Европейската федерация по колоездене и неговото евентуално отпадане щеше да донесе много негативи както на България, така и на нейната столица, посочват от пресцентъра на общината. Оттам допълват, че България успяла да се пребори за домакинството на първенството в конкуренцията на още седем страни.

Провеждането на първенството обаче блокира центъра на София, а колони от автомобили не успяваха да си пробият път по половин - един час. В съчетание с рекордните жеги, това доведе до раздразнение и масово недоволство не само сред хората зад волана, но и сред пешеходци, принудени да заобикалят ограждения и да влизат в пререкания с представители на полицията и на частната охранителна фирма НЕО, осигуряваща мероприятието.

Споделяне

Още от Балкани

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?