След Криско поздравителните адреси от министъра на културата спират

След Криско поздравителните адреси от министъра на културата спират

Министърът на културата Боил Банов съобщи, че заради негативната обществена реакция към поздравителния му адрес до рапъра Криско, ще прекрати практиката на изпращането на поздравителни адреси.

"Исках много сериозно да либерализирам политиката на Министерството на културата през тези поздравителни адреси", коментира Банов в неделя пред бТВ изпратения поздравителен адрес за рождения ден на Криско.


Писмото, което рапърът сподели в своята Фейсбук страница, предизвика много негативни реакции в културните среди.

"Аз лично не слушам такава музика, не слушам Криско, не съм му фен", коментира министърът.

"Държа в работата си занапред да разкрепостя, да дам възможност на много хора, на много артисти да усетят, че макар и в малка степен, към всеки един от тях държавата има отношение", допълни още Банов по повод казуса с поздравлението до "Криско".

И допълни: "Министерството на културата трябва да се отвори и да стигне до всеки български артист. Това е един от проблемите му – досега работеше като затворена система".

Банов коментира и това, че на Министерството на културата не му достигат около 95 млн. лв., за да може да покрие минимума и да извършва политики.

"Аз не просто ще работя за повече пари в културата, аз ще защитавам с ясни тези и параметри необходимостта от по-голямо финансиране", каза Боил Банов. Преди да оглави Министерството на културата в кабинета "Борисов 3", той беше зам.-министър на Вежди Рашидов.

Споделяне

Още от Общество

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?