След Мексико министър Трайчо Трайков отива в САЩ

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков ще бъде на визита в САЩ от 5 до 7 април по покана на американската страна, съобщиха от министерството в четвъртък.

Министърът е на дълго работно посещение в Мексико, откъдето ще поеме към САЩ.

Сред основните цели на посещението е обсъждане на развитието на двустранните икономически отношения и въпроси около икономиката, енергетиката и инвестициите.

В рамките на визитата министър Трайков ще посети Вашингтон и Питсбърг, където ще се срещне с високопоставени представители на Държавния департамент на САЩ, Министерството на енергетиката, Министерството на търговията, в офиса на

постоянния търговски представител на САЩ, Световната банка. Планирани са участия в бизнес форуми и срещи с водещи американски компании с инвестиционни намерения в областта на енергетиката и отбранителната индустрия.

На 5 април министър Трайков ще представи икономическото развитие и потенциала на българската икономика на кръгла маса на тема: "Ръст, енергетика и регионално сътрудничество", организирана от Атлантическия съвет на САЩ. На следващия ден ще се състои втори бизнес форум, организиран от Бизнес съвета за международно сътрудничество, на който се очаква да присъстват представители на около 40 американски компании, се казва още в съобщението.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?