След над година разследване има обвинителен акт за мутренски погром в заведение

След над година разследване има обвинителен акт за мутренски погром в заведение

Над година отне на прокураутрата да напише и внесе обвинителен акт за мутренски погром в столично заведение. Във вторник районната прокуратура съобщи, че е предала четирима мъже на съд за хулигански действия, извършени на 12 август миналата година в заведение на бул. "Тодор Каблешков" в София.

Става дума за трошенето на маси, столове, чаши и други в ресторант "Бесо". След нападението, в социалните мрежи бяха разпространени кадри и снимки, на които се вижда как няколко млади мъже чупят наред.

Погромът предизвика сериозно обществено възмущение, заради което от МВР и прокуратурата бяха принудени да се задействат. Тогава главният секретар на ведомството Ивайло Иванов заяви:

"МВР и ръководството на държавата няма да допуснем и толерираме подобни действия - тези времена безвъзвратно са отминали. Държавата ще отговори с всички възможни средства, които позволява законът".

Към днешна дата разследващите са успели да идентифицират четирима от общо шестима нападатели. Двама остават в неизвестност. Според разследващите те са започнали да трошат заведението без да са провокирани. Заплашвали са персонала, изпочупен е бил инвентарът. Предстои насрочване на делото в съда.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?