След НРБ Бареков ще връща и монархията

Николай Бареков. Сн. БГНЕС

Новият политик Николай Бареков обеща, след като вземе властта, да инициира референдум за възстановяване на монархията.

"Монархията е много добре приета в Европа. Фигура като царя би блокирала грешките на политиците. Сега тази роля трябва да играе президентът, но Плевнелиев може да се окаже голяма грешка", каза Бареков, след като наскоро предложи възстановяването и на Народна република България.

Според него Симеон Сакскобургготски е вратата на България към най-високите постове в ЕС, а ако бъде избран за еврокомисар, той има шансове да стане дипломат номер 1 в Евросъюза.

Бареков заяви, цитиран от пресцентъра на партията си "България без цензура", че сегашното правителство не трябва да излъчва еврокомисар, а да се търси консенсусна фигура. Такива обаче не са сегашният еврокомисар Кристалина Георгиева и Сергей Станишев, а Ивайло Калфин, Петър Стоянов и Симеон Сакскобургготски.

"Ако изиграем нашия коз с царя, може да се случи едно пренареждане на картите и позицията на комисар по външна политика да бъде дадена на България", каза Бареков.

Той заяви още, че ако "ББЦ е първа политическа сила, може да си партнира с всеки".

"Ако народът ни подреди на второ и трето място – ще сме в опозиция. Който иска да спре Борисов от неговия поход от властта, нека ни подкрепи. Единственият знаещ слабите му места съм аз", каза Бареков.

Според него Борисов цели "със същия ламтеж да се върне на власт, за да краде".

Срещу партията му пък се била изправила "коалиция на изпадналите - БСП, "Атака", Реформаторският блок, НФСБ и "Протестна мрежа“.

"Тези формации се гушнаха с искане да се касират изборите, защото ББЦ ги е спечелило. Това е коалиция на нуждаещите се, на тези, които потънаха на тези избори и вече ги няма на хоризонта", каза Бареков.

Според него единствено БСП може да се събуди, ако прогони Станишев и на преден план излязат младите хора в партията.

"Желая успех на Георги Кадиев, Страхил Ангелов, на Кирчо Добрев, на Борис Цветков. Като вземат мача в БСП, тогава да ми се обадят да пием кафе", посочи Бареков.

Споделяне

Още по темата

Още от България