След отиване-връщане в ГЕРБ Даниел Георгиев стана независим депутат

Даниел Георгиев

Даниел Георгиев отново подаде заявление за напускане на парламентарната група на ГЕРБ. С това става независим народен представител. Заявлението е било депозирано във вторник в деловодството на парламента.

Това вече е краят на сновенето на депутата вътре-вън от групата на ГЕРБ, което той извърши в последните дни и което го направи известен в медийното пространство. Дотогава за работата му в парламента не се бе чувало нищо.

Георгиев първо обяви, че напуска групата на ГЕРБ, след един ден каза, че е изтеглил заявлението си и че остава "завинаги" в ГЕРБ. След това се появи на предизборна сбирка на "България без цензура" в Бургас, само "за да им изкаже приятелски чувства". Последва решение на партията за изключването му и изричният ултиматум на лидера Бойко Борисов, че ако Георгиев не напусне групата, той ще депозира искане до председателя на Народното събрание, да го изключи.

В цялото сновене активна роля имаше и водачът на "България без цензура" Николай Бареков, който току обявяваше как Георгиев иска да дойде в партията му и как водещи гарбаджии са упражнили "физически и психически" натиск над Георгиев да не напуска.

Споделяне

Още от България