След пет години в света може да има още един президент Обама

Малик Обама

Полубратът на Барак Обама има намерение да секандидатира за президент на Кения, съобщава британският в."Дейли телеграф", цитиран от БТА в сряда.

Малик Обама, който е бил един от шаферите на сватбата на американския президент, сега ще се кандидатира като независим кандидат на предстоящите кенийски окръжни избори. Ако сега спечели вота в избирателен окръг Сиая, в Западна Кения, той има намерение да се бори за президентския пост през 2018 г.

Барак Обама и Малик Обама имат различни майки и общ баща. Те се срещнаха за първи път през 1985 г. и запазиха близки отношения оттогава.

Малик Обама е на 54 години и по професия е счетоводител. Той обещава, ако влезе в политиката, да се бори с бедността, достигаща нива на епидемия в Кения.

Малик Обама посочва като пример положението в окръг Сиая, където има много ресурси, но бедността доминира, защото корупцията е повсеместна. Според него Кения се нуждае като цяло от по-добро управление на природните богатства, за да се развива.

Полубратът на Обама признава, че е решил да опита шанса си в политиката, вдъхновен от успехите на Барак Обама.

Ако Малик Обама стане президент на Кения след 5 години, то в света няма да има двама президенти Обама по едно и също време, защото към тази дата ще е изтекъл вторият мандат на Барак Обама.

Споделяне

Още от Свят

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?