След празниците в София се завръщат 400 хиляди автомобила

Сн. БГНЕС

Натоварен автомобилен трафик в София се очаква в неделя, когато в края на поредицата почивни дни се очаква в столицата да се завърнат около 400 хиляди автомобила. Това съобщиха от Пътна полиция и Агенция "Пътна инфраструктура" пред журналисти.

Най-проблемно ще бъде минаването по магистрала "Тракия" при Стара Загора, където тече ремонт на участък от 23 километра. На 29 април по магистрала Тракия" от София са излезли 230 хиляди автомобила и е възможно да има задръствания и тапи. На същата магистрала има реорганизация на движението при километър 159, заради ремонт на съоръжение. Там в посока София ще има две ленти за движение, а в посока Бургас - една лента.

Препоръките към водачите на автомобили са на входа от юг към София да се минава по магистралата, за да не стават задръствания по пътя през квартал "Княжево", както и да се ползва Подбалканския път за прибиращите се в София от изток. Този път е ползван в началото от празниците само от 19 хиляди автомобила, а е в добро състояние.

Ако всички са дисциплинарни и карат отговорно, не би следвало да има усложнения по трафика, смятат представителите на пътната полиция и агенцията.

От началото на Великденските празници до днес по пътищата на страната са загинали 18 души, има и засечени десетки хиляди нарушения на ограниченията а скоростта.

Патрули ще има на всички входове на столицата, предупредиха от Пътна полиция.

Споделяне

Още от България