След разминаване с телевизии: "Господари на ефира" минава онлайн

След разминаване с телевизии: "Господари на ефира" минава онлайн

"Господари на ефира" няма да се излъчва в телевизионния ефир и се пренасочва към интернет, а новото име на предаването ще бъде "Господари на уеба". "Преговорите с телевизиите за бъдещето на предаването в крайна сметка приключиха без резултат", се казва в съобщение, публикувано на официалната страница на предаването

В началото на тази година годината договорът на "Господари на ефира" с Нова тв изтече и не беше подновен. Малко след това от предаването признаха, че водят разговори и с други телевизии. От екипа на предаването обаче казват, че до договор не се е стигнало, защото "визиите ни за бъдещото развитие на "Господари на ефира“ се различават дотолкова, че не е възможно да бъде постигнато споразумение". 

Така се стигнало и до решението предаването да продължи в интернет, където вече разработвали нова платформа. 

Ето какво пише в съобщението на "Господари на ефира":

"Скъпи приятели, както знаете, вече няколко месеца "Господари на ефира“ липсва от българския ефир. Преговорите с телевизиите за бъдещето на предаването, което през своята 16-годишна история се превърна в институция, в крайна сметка приключиха без резултат.

Оказа се, че за съжаление, визиите ни за бъдещото развитие на "Господари на ефира“ се различават дотолкова, че не е възможно да бъде постигнато споразумение. Ние от "Господарите“ смятаме, че съдържанието е важно, ценностите, които защитава предаването, са важни и те останаха неизменни през дългата ни история, въпреки че са неудобни както за всякакви мошеници, измамници, далавераджии и шарлатани, така и за властимащи, които злоупотребяват със служебното си положение. Причината за доверието и обичта на зрителите са именно тези ценности, тази философия, на които нямаме право да изменим.

Продуцентите и екипът на "Господари на ефира” обявяват своето намерение да продължат и развиват явлението, което създадохме заедно през тези 16 години, но вече в онлайн среда. Смятаме, че бъдещето е в Интернет. Глобалната мрежа е най-свободната и динамична среда, която предоставя много възможности, в това число и най-важната за нас - свобода на словото.

Вече разработваме нова платформа, с много ново актуално, забавно и атрактивно съдържание и разбира се ударни разследвания и репортажи, която ще видите през есента, а нашите водещи започват усилени тренировки и репетиции, за да се превърнат в истински "Господари на уеба”.

Да живее "Господари на уеба”!"

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?