След съдебното поражение от Apple, Samsung отвръща с новия таблефон Galaxy Note

Samsung Electronics представя в сряда второто поколение на своя популярен телефон-таблет Galaxy Note по време на най-голямото изложение на електронна техника в Берлин, предаде Ройтерс. Така южнокорейската компания ще демонстрира иновация в момент, когато е под силен натиск след като загуби от Apple патентното дело в САЩ.

Сега Apple възнамерява да укрепи победата си, удържана над Samsung в калифорнийски съд. Американската компания внесе в съда списък с 8 устройства на южнокорейския производител, чиято продажба, според Apple, трябва да се забрани на пазара в САЩ.

Освен присъдените 1.05 млрд. долара за нанесени щети, Apple настоява да се спрат от продажба редица модели на Galaxy - Galaxy S 4G, Galaxy S2 AT&T, Galaxy S2, Galaxy S2 T-Mobile, Galaxy S2 Epic 4G, Galaxy S Showcase, Droid Charge и Galaxy Prevail.

В списъка обаче не са последните модели Galaxy S III и Galaxy Note. Слушанията по това дело са насрочени на 20 септември.

Samsung вече се обърнаха с молба към съда за отлагане на заседанието, тъй като не разполагат с достатъчно време за подготовка. Освен това Samsung иска отмяна на произнесеното решение заради отсъствие на доказателства. В противен случай компанията ще обжалва пред Върховния съд на САЩ.

Galaxy Note, който е вторият най-популярен смартфон на Samsung след "флагмана" Galaxy S, не е в потенциалния "забранителен списък" и компанията се надява, че нейният усъвършенстван таблефон ще помогне да се разсеят мрачните облаци над имиджа ѝ след загубата на делото от Apple.

Макар че няма големи иновации в дизайна, Note 2 предлага достатъчно подобрения и ще даде възможност на Samsung да задържи темпото на силни продажби в този пазарен сегмент, коментира анализатор от NH Investment & Securities. Според него с представянето на устройството южнокорейската компания ще успее да обърне нагласите след съдебното поражение в САЩ.

Новата версия на Galaxy Noteе е с по-тънък и малко по-голям 5.5-инчов екран, мощен процесор, последната версия на операционната система Android наречена Jellybean и подобрени функции.

С новия си продукт Samsung се опитва да покаже сериозни промени в дизайна, тъй като е под нарастващ натиск да разграничи продуктовата си линия от тази на iPhone, чийто опростен и голям тъчскрийн-екран предизвика революция в индустрията на мобилните телефони и все още се смята за златен стандарт в дизайна.

Samsung освен това работи върху смартфони с гъвкави екрани и в края на годината се надява да утвърди лидерската си позиция на световния пазар на смартфони, възлизащ на над 200 милиарда долара.

Очаква се Apple да пусне своя нов iPhone на 12 септември.

Към днешна дата единственото устройство на Samsung, спряно от продажби в САЩ, е таблетът Galaxy Tab 10.1. Забраната влезе в сила на 26 юни, след като съдът призна, че устройството нарушава "патента на дизайн".

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес