След снимки с пачки от спалнята му, премиерът обеща да спи с пистолет

След снимки с пачки от спалнята му, премиерът обеща да спи с пистолет

За втори път в рамките на седмица до медиите бе изпратен компромат срещу премиера Бойко Борисов. След изтеклия миналия петък запис с глас, силно наподобяващ неговия, в сряда бяха разпространени и снимки от спалнята му. На тях се вижда чекмедже на нощно шкафче, пълно с пачки банкноти по 500 евро. На шкафчето е оставен пистолет, както и стар модел телефон със закачени слушалки. Автентичността на поне една снимка бе потвърдена от самия премиер. На нея се вижда спящият Борисов. Mediapool няма да публикува тази снимка, защото смятаме, че това е недопустимо навлизане в личното пространство. Тя вероятно е пусната, за да "верифицира" неговото присъствие до чекмеджетата с пачките.

Снимките бяха разпространени анонимно чрез специализирания сайт Guerillamail.com, който дава възможност да се изпраща без регистрация. Компрометиращите кадри се появиха в деня, в който обвиняемият хазартен бос Васил Божков пусна нови извлечения от банковата си сметка и заяви, че е изтеглил общо 67 млн. лв. в брой за Борисов и за финансовия министър Владислав Горанов. 

Не е ясно има ли връзка между двете събития, но пачките пари, които се виждат на снимките, са в евро, докато публикуваните от Божков банкови извлечения са само за суми в левове.

В придружаващия текст се твърди, че кадрите са от вила "Секвоя" в резиденция "Бояна", където живее министър-председателят. Къщата се охранява от НСО и се ползва служебно от премиера. В съседство е вила "Калина", където живее президентът Румен Радев.

Борисов се представи за жертва и обясни, че цялата история е компромат, въпреки че снимката е автентична. За пореден път той разказа, че в учебниците на КГБ пишело, че добър компромат е този, който кара и компроментирания да се отврати от себе си. За кадрите с банкнотите заяви, че не е взел нито едно евро, както твърди Божков. Пари не били отивали нито при него, нито при партията.

https://www.mediapool.bg/gal/89/orig_14a9e11ee1207ec96fdc342168765a8e.jpg

"Оставаше да има само едно малко момче до мене и да се хвърля от тука", посочи Борисов прозореца.

Според него снимките са правени миналата година преди евроизборите. Това установил той по мокета на стаята. Той обясни, че по това време провеждал изпълнителните комисии на ГЕРБ в Бояна и всеки можел да влезе в стаята му и да режисира снимката.

Наред с възмущението си Борисов не пропусна и традиционната си доза шеги с реплики като:

"Сладко си спинкам", "Гол премиер спи", "Може да са ме записали как хъркам, ако се бях развил, за едни щеше да е реклама", "Чия друга спалня е интересната", "В Банкя в тоалетната ме записваха, сега в спалнята и то – държавна спалня".

Като спя съм беззащитен

Борисов намекна, че може някой от НСО да е направил кадрите, защото голяма част от служилите отишли да работят за олигарси и можело да бъдат купени с пари. Премиерът допълни, че имал лично оръжие и рядко се разделял с него.  

"Вече спя с пистолет, от днес ще спя с пистолет, очаквах, че НСО ще ме охранява", заяви той. Преди това каза: "Притеснен съм, защото, когато спя, съм беззащитен". Премиерът попита и защо, след като бил най-пазеният, му трябвало да спи с оръжие.

"Ще си направя много изводи и как ще спя, дали изобщо ще остана там да спя, дали ще ползвам тези услуги вече", каза той и припомни, че навремето медиите се шегували с него, че е като Чък Норис и никога не спи. Все пак му се налагало, но за кратко – по 4-5 часа.

БСП са лоши, ДПС са добри

Премиерът забърка каша от всичките си врагове – президента Румен Радев, който го шпионирал с дрон, бившият му заместник Цветан Цветанов, БСП, Мая Манолова, Слави Трифонов и "всички десебета по земните кълбета", които били готови да се прегърнат с всеки комунист, само и само да не са с ГЕРБ.

БСП са лошите, но не и ДПС, стана ясно от думите на Борисов. На въпрос дали партията на Доган би могла да има пръст в тази работа, той отговори, че те не действали така. А "тихо, отзад". На въпрос за Делян Пеевски отвърна, че трябвало да бъдат питани Ахмед Доган и Мустафа Карадайъ.

Премиерът заподозря, че атаката идвала заради големите успехи на партията му и факта, че политическите опоненти не можели да го победят на избори. Борисов обясни, че юли месец бил много важен, тъй като предстояло приемане в чакалнята за еврозоната и в банковия съюз. Това пречело на много хора, защото вече банките нямало да фалират и досегашното местене и прехвърляне на милиони щяло да стане невъзможно.

"Юли месец е важен месец, нито ще ме откажат, нито ще ме спрат. След юли - могат да правят каквото искат. След това ще настъпят необратими процеси", заяви той.

Има ли си своя еврозона?

Кадрите на пълното с банкноти евро чекмедже са от различни дати, като чаршафите на леглото не са еднакви. На част от кадрите има тениска, която на другите липсва.

Според авторите на имейла това е разказ в картинки. Те напомнят, че на пуснатия миналата седмица запис Борисов реагира с монтирано видео от песента на "Ъпсурт" "3 в 1", съчетаващо моментни откъси от официални тв изяви на премиера и колаж с танцуващи политици, сред които само Делян Пеевски е изобразен в животински вид - като прасе водено на каишка. Във фейсбук-профила си Борисов написа, че се "забавлява".

"Всеки ден, щом стане от леглото, той започва да мисли как да ни вкара в чакалнята на Еврозоната. И даже в самата Еврозона. Защото Бойко Борисов вече си има своята Еврозона. Държи я в нощното си шкафче, точно под любимата си играчка - пистолетче", пише в анонимния имейл.

Там се твърди още, че "всеки месец през Еврозоната на Бойко минават между 5 и 10 милиона в пачки по 500 евро, вързани с ластичета".

Кой снима?

В имейла са прикачени и стари снимки, за да се докаже, че това е стаята на министър-председателя. Кадрите са от 2012 г. и бяха публикувани в сп. "LoveStory"", за което тогава Борисов даде интервю. В него сподели:

"Има една госпожица, която ми е по-близка. Милата, само да я обявя и ще я разкостят. Когато приключа с държавата работа, ще се оженя и ще си я прибера".

Оттогава министър-председателят не е говорил за госпожицата. Засяга тази тема, само за да каже, че няма да се ожени, защото има жени, които го питат къде ходи и с кого.

Междувременно се появиха слухове, че премиерът е бил близък с бившата манекенка Борислава Йовчева, която живее в Испания. През февруари испанският вестник "Ел Периодико" съобщи, че Борисов е разследван за пране на пари във връзка с луксозна къща, в която живее Йовчева. Наскоро имотът бе обявен за продажба.  

При сравнение със снимките от 2012 г. се вижда, че стаята не е променена. Мебелите са същите, само стените са пребоядисани. Преди 8 години е заснета и характерна решетка, скриваща радиатор. Тя се появява и в сегашните кадри. Освен това дръжките на гардероба и нощното шкафче са еднакви на различните кадри.

От НСО обявиха, че правят проверка по случая. Не е реагирала все още прокуратурата, на която Борисов обясни, че щял да остави разследващите да се занимават с тях.

Досега прокуратурата бе безучастна и по отношение на компрометиращия запис, но на шестия ден от появата му обвинител №1 Иван Гешев каза, че подчинените му ще проверят "дали става въпрос за незаконно използване на специални разузнавателни средства или за манипулиране и монтаж на запис".

Очевидно е, че кадрите, ако са автентични, са правени от човек с безпроблемен достъп до Борисов. Още през 2012 г. той разказва, че за гардероба му се грижат две жени от НСО – "Надето и Цветето". Освен това понякога посреща и гости, за които се предполага, че не са случайни и са под стриктното наблюдение на НСО.

Извън това министър-председателят непрекъснато се движи с охрана. Само преди няколко дни Борисов заяви, че дори телефонът му стои при охраната.

Споделяне

Още по темата

Още от България