След удар с влак кола падна в реката на Казанлък

Лек автомобил падна в река след като е блъснат странично от преминаващ влак, съобщиха във вторник от РПУ – Казанлък. Инцидентът е станал около 6,30 часа в промишлената зона на град Казанлък на жп прелез в близост до месокомбинат “Родопа”, съобщи БНР.

В автомобила са пътували четирима души. Колата “Фолксваген Пасат” се е движила по пътя за село Овощник.  Мъж, който се казва Мариян и е на 28 години, е починал минути след катастрофата, предаде агенция “Фокус”. В тежко състояние са останалите двама от пътниците -  Валентин на 24 години и Теньо на 27 години. Автомобилът  е бил шофиран от бащата на Валентин, който се казва Недялко. Според информация на БНР той е в добро състояние и без наранявания.

Колата се намира още в реката и специализираните органи са на място на произшествието. По предварителни данни, автомобилът е пресичал неправилно прелеза.

От БДЖ уточниха, че по време на инцидента светлинната и звуковата сигнализация на прелеза е била редовно задействана и е предупреждавала, че ще премине влак. Локомотивът също е пострадал от сблъсъка. Заради инцидента е закъснял и пътническият влак от Карлово до Сливен.

Споделяне

Още от България