След вълненията в Дупница областният полицейски шеф се раздели с поста си

Чавдар Караджов е новият директор на областната дирекция "Полиция" в Кюстендил, съобщи във вторник говорителят на дирекцията Катя Табачка. Караджов е бил представен сутринта от директора на генерална дирекция “Полиция” при МВР главен комисар Валентин Петров.

Новият директор на ОДП - Кюстендил е работил досега в генералната дирекция на полицията.

Досегашният директор Борислав Златанов ще продължи да работи в кюстендилската дирекция, но понижен до длъжност началник на сектор "Полиция".

Смените в ръководството на кюстендилските органи на реда идва след като кметът на Дупница Първан Данков и общински съветници скочиха срещу терора на двама местни бизнесмени срещу населението в града и обявиха, че бизнесмените Пламен Галев и Ангел Христов – бивши служители на НСБОП - са толерирани от полицията в Дупница и в Кюстендил.

Заради ескалиралото напрежение вътрешният министър Румен Петков отиде на нарочна среща с общинарите в Дупница, както и с ръководството на полицията в Дупница и с областните шефове на МВР в Кюстендил. Тогава Петков обяви, че не вижда основания за напрежение, че те по-скоро са инспирирани от политически и местни конфликти, похвали полицията в Дупница и отрече да готви смени сред полицейските шефове в областта.

Смяната на началника на полицията в Кюстендилска област обаче стана по-малко от месец след ескалирането на напрежението в Дупница и очевидно е свързано със събитията там.   

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?