Следователите също предложиха кандидат за съдебен инспектор

Камарата на следователите нонимира Стефка Мулячка за член на съдебния инспекторат. Тя е следовател от кариерата, а в момента работи в отдел "Тежки престъпления срещу личността" в Националната следствена служба.

Тя е завършила право в СУ "Св. Климент Охридски". Започнала е работа в съдебната система през 1991 г. като следовател в Столичната следствена служба. През 1999 г. напуска, три години работи като адвокат. През 2002 г. се връща в системата като следовател в Националната следствена служба.

Стефка Мулячка е 11-ят кандидат за съдебен инспектор, номиниран от съдебните среди. Съдиите от Върховния касационен съд вече предложиха шестима свои колеги за членове на инспектората. Това са гражданските съдии Теодора Нинова, Ценка Георгиева и Любка Богданова, търговският съдия Мария Славчева, както и наказателните съдии Лидия Стоянова и Елена Величкова.

Преди два дни Асоциацията на българските административни съдии номинира Игнат Георгиев и Йонита Цанкова, а Асоциацията на прокурорите – Милчо Генжов.

Кандидатурите за инспектори от съдебната система не са официални, докато някой народен представител не ги припознае и не ги внесе официално от свое име.

Единствената политическа партия, която направи номинация, засега е "Движение България на гражданите". Формацията издигна за съдебен инспектор съдия Диана Добрева от Върховния административен съд (ВАС).

Споделяне
Още по темата
Още от България

Вярвате ли на приказката на Божков за Али Баба и подкупите към управляващите?