Следователите също предложиха кандидат за съдебен инспектор

Камарата на следователите нонимира Стефка Мулячка за член на съдебния инспекторат. Тя е следовател от кариерата, а в момента работи в отдел "Тежки престъпления срещу личността" в Националната следствена служба.

Тя е завършила право в СУ "Св. Климент Охридски". Започнала е работа в съдебната система през 1991 г. като следовател в Столичната следствена служба. През 1999 г. напуска, три години работи като адвокат. През 2002 г. се връща в системата като следовател в Националната следствена служба.

Стефка Мулячка е 11-ят кандидат за съдебен инспектор, номиниран от съдебните среди. Съдиите от Върховния касационен съд вече предложиха шестима свои колеги за членове на инспектората. Това са гражданските съдии Теодора Нинова, Ценка Георгиева и Любка Богданова, търговският съдия Мария Славчева, както и наказателните съдии Лидия Стоянова и Елена Величкова.

Преди два дни Асоциацията на българските административни съдии номинира Игнат Георгиев и Йонита Цанкова, а Асоциацията на прокурорите – Милчо Генжов.

Кандидатурите за инспектори от съдебната система не са официални, докато някой народен представител не ги припознае и не ги внесе официално от свое име.

Единствената политическа партия, която направи номинация, засега е "Движение България на гражданите". Формацията издигна за съдебен инспектор съдия Диана Добрева от Върховния административен съд (ВАС).

Споделяне

Още по темата

Още от България