Следващата седмица започва и ремонт на ул. "Боянска" в "Драгалевци"

Следващата седмица започва и ремонт на ул. "Боянска" в "Драгалевци"

През следващата седмица към многобройните ремонти в София ще се присъедини и реконструкция на ул. „Боянска“ в кв. „Драгалевци“, но движението по нея няма да бъде спирано изцяло, съобщиха от Столичната община.

Освен това ще бъде ремонтирана и отсечката от Околовръстното към Бояна, която от години е в много лошо състояние.

Междувременно беше пуснато и ново кръгово движение в квартала, чиято цел е да забави скоростта на автомобилите и така да осигури по-безопасно пресичане.

"Аз лично съм много доволен, защото това намали скоростта точно в този участък. Тук се намира и старата детска градина, пресичането до която беше много трудно", коменитра кметът на района Теодор Петков.

Според местни жители обаче кръговото е било напълно излишно, тъй като е изградено на място където не се събират няколко улици, а има само една. Проектът струваше на общината 440 000 лева.

През последните дни в София започнаха още няколко други големи ремонта. Движението по бул. ”България“ в участъка между бул. ”Акад. Иван Гешов“ и ул. ”Гоце Делчев“ беше изнесено само в едното платно. От понеделник започнаха ремонтни дейности и на бул. „Арсеналски“, както и на бул. „Васил Левски“ в отсечката от Ректората до Паметника на Апостола.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?