Следващата среща между Тръмп и Путин – "след като ловът на вещици приключи"

Следващата среща между Тръмп и Путин – "след като ловът на вещици приключи"

Следващата среща между президентите на САЩ и Русия – Доналд Тръмп и Владимир Путин, ще се състои най-рано през 2019 г.

Това уточниха от Белия дом, след като преди няколко дни американският държавен глава реши да покани руския си колега във Вашингтон още тази есен.

"Президентът смята, че следващата двустранна среща с президента Путин трябва да се състои след като ловът на вещици за Русия приключи, и затова постигнахме съгласие, че тя ще се състои след началото на следващата година", съобщи съветникът на Тръмп по националната сигурност Джон Болтън в декларация, цитирана от БТА.

Под "лов на вещици" в изявлението се разбира разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за руска намеса в изборите в САЩ през 2016 г.

Путин за последно е гостувал на американски президент през 2007 г., когато два дни домакин му беше Джордж Буш. Подобно събитие не се случва често в двустранните отношения и последният руски президент, гостувал във Вашингтон, бе Дмитрий Медведев през 2010 г.

Поканата на Тръмп към Путин за посещение тази есен, непосредствено преди частичните избори за Конгреса, беше посрещната с ирония от шефа на разузнаването Дан Коутс и вълна от критики.

Споделяне

Още от Свят