Голямото завръщане

Следвеликденски огромни задръствания по пътищата към столицата

Следвеликденски огромни задръствания по пътищата към столицата

Пътищата към София се задръстиха още в ранния следобед от прибиращите се след Великденската ваканция столичани. Четирите почивни дни накараха около половин милион жители на големите градове да се отправят на почивка в страната или в чужбина, най-вече в Гърция. Най-голямото преселение бе от София и очаквано завръщането е също най-тежко.

Огромно задръстване се оформи на автомагистрала "Хемус" в посока София още около обед в понеделник. Колони от автомобили има във всички пътни платна, включително и в аварийната лента. Задръстването започва от началото на тунела Ечемишка, през тунел Витиня до виадукта Бебреш. Причината за образувалото се задръстване са ремонтни дейности в този участък.

Натоварен е трафикът и в пазарджишкия участък на магистрала "Тракия" основно в посока София. Полицейски патрул и екип на КАТ има на пътен възел "Гелеменово", който проверява водачите за употреба на алкохол и наличие на задължителни документи при пътуване.

Повече от 47 хиляди моторни превозни средства и 168 хиляди души са преминали през българо-гръцката граница от 17.30 часа на 17 април до 12.00 часа в понеделник, съобщи за агенция "Фокус” комисар Бойко Божков, директор на граничната полиция в Смолян.

В посока България са преминали повече от 20 хиляди моторни превозни средства, а в посока Гърция те са повече от 27 хиляди. Повече от 70 хиляди са гражданите, прекосили границата в посока България, а в посока Гърция – повече от 97 хиляди.

"Най-натовареният граничен пункт е Кулата – там са преминали повече от 30 хиляди моторни превозни средства и повече от 116 хиляди пътници, което е около 65% от общия трафик”, посочи той.

На следващо място е пунктът Илинден в Гоце Делчев с преминали повече от 4 200 автомобила и над 15 хиляди пътници, а на трето място по натовареност е най-новият граничен пункт Маказа, където са преминали повече от 4 300 превозни средства и 13 хиляди души.

Към обед започна да се засилва и трафикът по българо-турската граница.

В столицата също започнаха да се образуват колони по някои от основните артерии.

Споделяне

Още от България

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?