Сливането на Банка ДСК и SG Експресбанк ще стане през 2020 г.

Унгарските собственици от ОТП Груп твърдо отказват да обявят цената на сделката

Унгарските собственици на Банка ДСК обявиха официално покупката на SG Експресбанк. Снимка: Банка ДСК

Собственикът на Банка ДСК - унгарската ОТП Груп, обяви официално, че е купила SG Експресбанк.

Засега обаче ОТП Груп твърдо отказва да назове цената на сделката. Според анализатори тя ще е близка до стойността на направеното увеличение на капитала на Банка ДСК, което бе в размер на 600 млн. евро.

Очаква се SG Експресбанк да се влее в Банка ДСК, като по план процесът трябва да приключи успешно през 2020 г. Дотогава Банка ДСК и SG Експресбанк ще продължат да работят като две отделни банки, като SG Експресбанк ще запази търговската си марка Експресбанк.

На този етап клиентите няма да усетят промяната. Те ще бъдат уведомявани предварително и в съответствие със законовите изисквания за всички необходими действия, които трябва да предприемат.

Най-вероятно при интеграцията на двете банки ще има закриване на клонове, но това ще стане по такъв начин, че населението в по-малките населени места да не остане без банка.

Плановете на унгарската ОТП Груп предвиждат навлизане на банковия пазар в Албания, покупката на втора банка в Сърбия, при което ОТП ще има най-голямата банка в страната, а също и стъпване на пазара в Словения.

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?