Словашка фирма ще играе за “Юрий Гагарин-БТ”

Участието си в аукциона за продажбата на държавния капитал от “Юрий Гагарин-БТ”, Пловдив, заяви във вторник словашкото акционерно дружество “Графобал” АД. Това е първата фирма, която официално афишира намерението си да наддава на борсата за фабриката за цигарени опаковки, филтри и резервни части за производството, която е в системата на “Булгартабак холдинг”. Общо седем-осем фирми досега са дали индикации, че ще участват в приватизацията на дружеството.

Държавните 80,57 на сто от борсата ще се предлагат на два закрити аукциона на фондовата борса на 3 октомври. Мажоритарният дял от 67 на сто ще се предложи в рамките на една пазарна партида на минимална цена от 33.51 лева за всяка от акциите в пакета, или общо 22 539 362.16 лева. Останалите 136 220 акции (13.57% от капитала) ще бъдат предлагани за продажба поединично при минимална цена от 31.16 лева за брой.  И двата аукциона ще са смесени закрити.

“Графобал” е сред лидерите в полиграфията и производството на опаковки в Централна и Източна Европа. Тя проявява стратегически инвеститорски интерес към приватизацията на “Графобол” има дългосрочни намерения за развитието на дейността на “Юрий Гагарин-БТ”.

Фирмата притежава от 2000 г. в Своге производствени линии за опаковки от хартия и картон,  каширани с микровелпапе или велпапе, както и сгъваеми боксове с до шестпунктово лепене.

Споделяне

Още от Бизнес