Словашкият премиер е приет в болница заради кардиологичен проблем

Словашкият премиер е приет в болница заради кардиологичен проблем

Словашкият премиер Роберт Фицо е приет за преглед в националния кардиологичен център, след като почувствал болки в гръдната област. По тази причина е отменено планираното за четвъртък посещение на премиера в Чехия, съобщи негова говорителка, цитирана от Ройтерс.

"Министър-председателят е подложен на медицински прегледи в Националния институт за сърдечносъдови заболявания. Отложихме днешното посещение в Чехия по здравословни причини", каза говорителката без да съобщи повече подробности.

Говорителка на болницата каза, че премиерът се оплакал от болки и тежест в гърдите и че е стигнал до болницата сам без да вика линейка. Резултатите от предварителните изследвания, които са му направени, показват, че не е получил инфаркт. "Необходимо е да се направят допълнителни изследвания, за да може категорично да бъде отхвърлена тази диагноза", каза говорителката на болницата Доброслава Краячичова.

Фицо ще остане в болницата до утре.

Петдесет и една годишният Фицо се занимава редовно с джогинг и играе футбол. Той отдавна има проблеми с гърба и спортни травми, но не е известно да е имал сърдечносъдови проблеми.

Във вторник по здравни причини премиерът не се яви на съдебно изслушване, но в сряда участва в заседание на кабинета и после представи дневния ред на правителството без видимо неразположение.

Споделяне

Още от Свят

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?