Словашкият премиер остава под лекарско наблюдение

Роберт Фицо

Словашкият премиер Роберт Фицо, който вчера бе докаран с подозрение за инфаркт в Националния институт по сърдечно-съдови заболявания в Братислава, остава засега под лекарско наблюдение. Това съобщи в петък главният лекар на водещия в Словакия кардиологичен център Васил Хрицак, цитиран от осведомителните агенции.

"Господин премиерът трябва да остане под лекарско наблюдение", подчерта Хрицак. "Той ще ни бъде пациент за известно време. Стандартна процедура."

Главният лекар отказа да съобщи подробности за здравословното състояние на 51-годишния Фицо и колко време ще остане в болница. Хрицак добави, че при направените вчера предварителни медицински изследвания не е бил установен инфаркт.

Поради хоспитализацията словашкият премиер отмени планираната си за вчера визита в Чехия. Днес той не говори на международната конференция по въпросите на сигурността Глобсек (Globsec) в Братислава. Заради отсъствието на Фицо в нея се отказа да участва и един от главните ѝ гости - чешкият министър-председател Бохуслав Соботка. Работната програма на Фицо за следващите дни е отменена.

Споделяне

Още от Европа

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?