Сложиха звънец на скенера в Павликени, където пациентка престоя забравена 6 часа

Сложиха звънец на скенера в Павликени, където пациентка престоя забравена 6 часа

В болницата в Павликени поставиха специален звънец за сигнализация след случая със забравената повече от 6 часа в скенера пациентка. Това съобщи за БНТ управителят на лечебното заведение д-р Ренета Кръстева. Лаборантката, която забрави жената ще бъде наказана със забележка и лишаване от допълнителното материално стимулиране. Лаборантката ще бъде санкционирана с 50 лева. Досега не е имала провинения, затова и наказанието ѝ не е тежко, обясни директорът на лечебното заведение Ренета Кръстева.

Д-р Кръстева беше категорична, че престоят на пациентката в скенера за толкова дълго време не бил опасен за здравето ѝ, защото апаратът е бил изключен. Лекарите, както и лаборантката, са поднесли извинения на потърпевшата.

"Анализирахме това, което се е случило, след това аз се извиних многократно на пациентката и на нейните близки", обясни директорката на болницата.

Като компенсация за причинения стрес, пациентката е била освободена от потребителската такса за престоя си в болницата. За да се избегнат подобни случаи за вбъдеще, от болницата са оборудвали скенера със специален звънец за пациентите.

Звънецът ще чува в цялото рентгеново отделение и може да се ползва като аларма в случай на прилошаване на пациента и др. събития. 

Районната здравна каса във Велико Търново извършва проверка на болницата в Павликени заради случая, а близките на пациентката възнамеряват да съдят лечебното заведение.

Споделяне

Още по темата

Още от България