Случаите на Covid-19 в Аржентина надхвърлиха 1 милион

Случаите на Covid-19 в Аржентина надхвърлиха 1 милион

Броят на заразените с коронавируса в Аржентина надхвърли 1 милион души, предадоха агенциите. За последното денонощие потвърдените нови случаи са 12 982, с което общият брой на заразените от началото на пандемията стана 1 002 662.

Така Аржентина става петата страна в света, преминала границата от 1 млн. заразени, след САЩ, Бразилия, Индия и Русия, отбелязват агенциите.

Чехия затяга правилата за носене на маски, предаде ДПА.

От утре то ще стане задължително за застроените площи на градовете и общините, заяви след заседание на кабинета чешкият министър на здравеопазването Роман Примула.

Изключение ще се прави, ако има възможност да бъде спазвана дистанция от повече от 2 м, както и за спортовете.

Досега носенето на маски беше задължително на закрито, а отскоро и при шофиране, в случай че в колата има хора, които не са част от семейството.

Баварски окръг стана първият район на Германия от месец април, поставен под пълна карантина, предаде Ройтерс.

Мярката в окръг Берхтесгаденер Ланд влиза в сила от днес и предвижда през следващите две седмици жителите му да не могат да напускат дома си без уважителна причина.

Повод за въвеждането ѝ стана рязко увеличение на случаите на коронавирус в окръга, след като броят им за период от седем дни достигна 272,8 на 100 000 жители.

Ирландия обяви едни от най-строгите ограничения в Европа срещу Covid-19.

Магазините, които не продават стоки от първа необходимост, ще бъдат затворени, а дейността на ресторантите и пъбовете ще бъде сведена само до изпълнение на поръчки за вкъщи. На хората освен това беше казано да не пътуват на повече от 5 км от дома си.

При първата вълна от увеличението на случаите на коронавирус Ирландия наложи карантина, която беше една от най-дълго продължилите в Европа, а през последните седмици, когато броят на заразените отново започна да се покачва, тя затегна ограниченията.

За разлика от първата карантина обаче сега училищата ще останат отворени, а важни отрасли като строителството също ще могат да продължат да работят, заяви премиерът Михол Мартин.

Сегашното най-високо ниво на рестрикции (пето по петстепенна местна скала), което той въвежда в Ирландия, ще бъде в сила шест седмици.

В Швеция започна да се обмисля възможността да бъдат наложени ограничения в транспорта и магазините, предаде ТАСС. Правителството там работи по нов временен закон, който би предоставил на политиците по-разширени правомощия да ограничават броя на пътниците в обществения транспорт и на посетителите в магазините.

Споделяне

Още от Коронавирус