Слух за забавяне на плащания ужаси българската дипломация

Слух за забавяне на плащания ужаси българската дипломация
Командировъчните и заплатите на дипломатите ще бъдат изплатени навреме, заяви във вторник говорителят на Външно министерство Весела Чернева в отговор на въпрос по повод слуховете, че плащанията ще се забавят.

По-рано служители от ведомството са се оплакали, че са били разпратени писма до мисиите с указание за забавяне на тези плащания. От МВнР обясниха, че действително е имало писмо, което обаче се е отнасяло за вътрешно преразпределяне на средства и по никакъв начин не засяга изплащането на командировъчни. От писмото обаче тръгнал слух, който притеснил служителите в мисиите и те се обърнали до медии.

В същото време по непотвърдена информация от МвНР няма да има смяна на посланика ни в Берлин Иво Петров. Преди ден премиерът Бойко Борисов съобщи, че бившият председател на Столичния общински съвет Владимир Кисьов ще бъде посланик в Берлин

По неофициална информация на бившия председател на Столичния общински съвет Кисьов наистина е предложена работа в Берлин, но няма да има смяна на посланика. Идеята е Кисьов да поеме лобирането за българското членство в Шенген. Предложението за назначаването на Кисьов е на външния министър Николай Младенов. 

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?