Служебният кабинет раздаде извънредно 11 млн. лв.

Пловдивският университет получи бюджетен бонус от 2.6 млн. лв.

Служебният кабинет раздаде извънредно 11 млн. лв.

Служебният кабинет започна да размества бюджета и да раздава милиони без ясни критерии.

В сряда бе одобрен пакет от близо 11.3 млн. лв., които ще отидат основно в културни и образователни институции.

Например Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ ще получи сериозна сума – 2.6 млн. лв., за да построи студентско общежитие и да ремонтира част от сградата си.

Стадион „Огоста“ в Монтана пък ще получи допълнителни 1 млн. лв. за строително-монтажни дейности, затревяване и осветление.

НАТФИЗ „Кръстю Сарафов“ ще вземе 200 000 лв. за капиталови разходи за наемането и приспособяване на помещения, необходими за провеждане на учебната дейност на студентите, докато приключи ремонтът на сградата, съобщиха от правителствената информационна служба.

330 000 лв. пък ще отидат за ремонт на част от помещенията в сградата на Софийската духовна семинария „Св. Иван Рилски“, доизграждането на нов православен храм „Рождество Христово“ в един от новите квартали на Гоце Делчев и за неотложен ремонт на административната сграда на Софийската св. митрополия, която е паметник на културата.

За неотложни ремонтни дейности на Народния театър „Иван Вазов“ ще се отделят 1.5 млн. лв. допълнително по бюджета на Министерството на културата.

Кабинетът отпуска и 5 млн. лв. на Министерството на отбраната за горива за нуждите на армията.

Комисията за защита на конкуренцията получава 130 000 лв., за да си плати дългове по изпълнителни листове.

Трансфер в размер на 500 000 лв. ще отиде за изграждане на Национален мултимедиен информационен център в сградата на „Българската телеграфна агенция“ (БТА).

В правителственото прессъобщение не се посочва от кои пера в бюджета е събрана сумата от 11.3 млн. лв., за да бъде преразпределена.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?